“Έργα και Ημέραι Δήμου Σαλαμίνας – Λιμενικού ταμείου : Πράξεις Αμέλειας;; 

Ο δήμαρχος ως δικηγόρος ,έχει να πει κάτι για την ασφάλεια των πολιτών ή θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει κινδυνολογία την αγωνία του κόσμου;;”

Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν συζητηθεί γύρω από την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η αξιοποίηση της μαρίνας ελλιμενισμού τουριστικών πλοίων στο κέντρο της Σαλαμίνας.

Πράγματι παρατηρούμε αισθητά τη διέλευση τέτοιων πλοίων και μάλιστα όχι μόνο σε καλοκαιρινούς μήνες. Και από αυτό το σημείο και μετά σταματά το ειδυλλιακό αφήγημα του Δήμου ,ο οποίος λογάριαζε …χωρίς τον ξενοδόχο ,που δεν είναι άλλος από την αδυναμία και κυρίως την ολιγωρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Περπατώντας στον πεζόδρομο του λιμανιού, το οποίο αποτελεί τον πλέον πολυσύχναστο σημείο περιπάτου για τους κατοίκους του νησιού, εκτός από την αποκρουστική μυρωδιά που προκαλούν τα λύματα, συναντά κανείς και διάσπαρτα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος για την ηλεκτροδότηση των σκαφών.




Παρά τις συστάσεις αρκετών πολιτών για την επικινδυνότητά τους, ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο συνεχίζουν να αδιαφορούν επιδεικτικά. Εδώ όμως κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε δεν μιλάμε απλώς για ένα καλλωπιστικό ζήτημα. Μιλάμε για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών ,καθώς στο σημείο μεταβαίνουν τόσο ηλικιωμένοι όσο και μικρά παιδιά. Σε περίπτωση ενός ατυχήματος ποια θα είναι η απάντησή σας ;

Δεδομένων των χειμερινών καιρικών συνθηκών ,με τις συνεχείς βροχές και κακοκαιρίες ,έχετε διανοηθεί τι θα μπορούσε να συμβεί στη περίπτωση που κάποιο από τα καλώδια βραχυκυκλώσει και υπάρχει διερχόμενος πολίτης ; Ας θυμηθούμε το τραγικό περιστατικό με το 9 χρονο παιδί στην Ζάκυνθο το οποίο πέθανε από ηλεκτροπληξία εξαιτίας ενός γυμνού καλωδίου….

Γνωρίζει άραγε κανείς πως από αυτά τα καλώδια που ηλεκτροδοτούνται από τις κολώνες φωταγώγησης του δημοτικου δικτύου στον πεζόδρομο καταλήγουν στα Πιλάρ όπου όχι μόνο δεν έχουν ΜΕΤΡΗΤΗ ρεύματος αλλα δεν έχουν και την ανάλογη ασφάλεια σε προστασία.

To ρεύμα αυτό πληρώνεται από τους Σαλαμίνιους μέσω των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.





Την ίδια στιγμή για το συγκεκριμένο ρεύμα οι ιδιοκτήτες των σκαφών πληρώνουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο,με ποια ΜΈΤΡΗΣΗ κατανάλωσης; Και ιδού το ερώτημα! Ποιος πληρώνει τελικά για το ρεύμα;

Οι πολίτες ή οι σκαφάτοι ;; Μάλλον και οι δύο.. Ο δήμαρχος ως δικηγόρος ,έχει να πει κάτι για την ασφάλεια των πολιτών ή θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει κινδυνολογία την αγωνία του κόσμου;;

Eίναι καιρός πια να αφήσει τους μαραθώνιους φωτογράφησης και τις λοιπές διαφημιστικές τεχνικές ,και να επικεντρωθεί τουλάχιστον στα βασικά ,όπως είναι η ασφάλεια του κόσμου.

Τσεβάς Θανάσης

 
Top