Τα rapid test των ανεμβολίαστων πληρώνει μια εκκλησία στου Γκύζη ώστε να μπορούν να εισέλθουν σε αυτή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αφού τα μέτρα που ισχύουν σήμερα προϋποθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για τους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ώστε να μπουν στους ιερούς ναούς. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Επίτροπος κ. Γιώργος Μπουκουβάλας είπε ότι την περασμένη Κυριακή ο ιερέας στην εκκλησία ανακοίνωσε ότι για να μην υπάρχει το πρόβλημα να πει κάποιος από τον κόσμο ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει το rapid test, τότε να πηγαίνει να το κάνει στο γειτονικό φαρμακείο Παρασκευές και Κυριακές.

«Πηγαίνουν και το υπερεκμεταλλεύονται ορισμένοι, αλλά δεν μας νοιάζει», είπε ο κ. Μπουκουβάλας και πρόσθεσε ότι ο στόχος του ναού είναι «να διευκολύνουμε τον κόσμο και να μην έχει δικαιολογία ότι με διώξατε από την Εκκλησία».

«Θα έρθεις να προσευχηθείς αλλά τηρώντας τα μέτρα», σημείωσε ο Επίτροπος και ανέφερε ότι από την εκκλησία έχει μοιραστεί έντυπο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, στο οποίο τονίζεται ότι ευθύνη δεν είναι μόνο ο εαυτός μας αλλά και ο διπλανός μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκουβάλα, οι έλεγχοι στην είσοδο του ναού που θα περάσουν οι καθήμενοι γίνονται κανονικά και συμπλήρωσε ότι την Πέμπτη (25.11.2021) που δεν έβρεχε, οι πιστοί άναβαν το κερί στο εξωτερικό χώρο του ναού για ασφάλεια.


 
Top