«Πρέπει να υπάρξει συνδυασμός πολλών μέτρων, και μέτρα για τους εμβολιασμένους» σημειώνει με νόημα η Α.Λινού. Όπως συμπληρώνει το πρόβλημα δεν λύνεται με ένα μέτρο. Και εξηγεί δίνοντας και ένα σχετικό παράδειγμα. «Το να κλείνουν τα μαγαζιά και να μπει ωράριο λειτουργίας δεν σημαίνει τίποτε. Διότι τι να συγχρωτιστούμε στις 23:00 τι αν αυτό γίνει στη 1 τα ξημερώματα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αποδίδει ένα τέτοιο μέτρο. Αυτό που έπρεπε να γίνει και στη διασκέδαση και στην εστίαση είναι:
-να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό της πληρότητας των καταστημάτων και να μην είναι στο 100% και
-να χρησιμοποιούν αποστάσεις και μάσκες ακόμη και οι εμβολιασμένοι και για όση ώρα δεν τρώνε».
Τα συνδυαστικά μέτρα όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Κατά την κ. Αθηνά Λινού θα πρέπει οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων να είναι λιγότεροι, να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο υπαίθριος χώρος, τα λεωφορεία να αποκτήσουν ανοιγόμενα παράθυρα που δεν θα τα έχουμε κλειστά, αλλά και να αραιώσουν οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν».
«Αυτά» προσθέτει η καθηγήτρια «είναι γενικά μέτρα που θα πρέπει να τρέξουν παράλληλα με την αύξηση του εμβολιασμού».
Για τη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επεκτείνει την καμπάνια για τον εμβολιασμό με σποτ τα οποία θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, η ίδια πιστεύει πως θα «κάνουν δουλειά».
«Τα σποτ υπέρ του εμβολιασμού πιστεύω θα κάνουν δουλειά και εμείς δοκιμάζουμε μέσω social media και Facebook διαφημιστικά βίντεο από επώνυμους ανθρώπους, οι οποίοι με την υπογραφή τους θα απευθύνονται και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους.
Αυτά τα βίντεο θα προβληθούν σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, ενώ από την ανάλυση των δεδομένων θα δούμε τα αποτελέσματα ώστε άμεσα να το επεκτείνουμε».
Για το άνοιγμα της πλατφόρμας σχετικά με την τρίτη δόση εμβολιασμού στις ηλικίες 18 και άνω η κ. Λινού ήταν κατηγορηματική. «Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη σε μεγάλες ηλικίες και σε άτομα με προβλήματα υγείας. Ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό (18 και άνω) δεν εφαρμόζεται από χώρες του εξωτερικού και δεν έχω στα χέρια μου σχετικές μελέτες. Εκεί, βέβαια που πρέπει να γίνει σε όλες τις ηλικίες είναι όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο και μάλιστα συστήνεται άλλη μια δόση όχι αναγκαστικά με το ίδιο, μετά από δυο μήνες».