Πολιτικό σεισμό προκαλεί στα κατεχόμενα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ και εκ των πιο στενών συνεργατών του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ερσάν Σανέρ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική, όταν τον πληροφόρησαν υπάρχει το βίντεο και ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Το βίντεο που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει τον Σανέρ να αυνανίζεται ενώ παρακολουθεί μπροστά σε μια οθόνη τηλεφώνου όπου βλέπει μια ημίγυμνη κυρία με τα εσώρουχά της, διέρρευσε γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και τον γνωστό επιχειρηματία στα κατεχόμενα Χαλίλ Φαλιαλί, ο οποίος φέρεται ότι κατείχε το βίντεο, ενώ υποστηρίζει πως έχει σχετικά βίντεο και για άλλα πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες του ψευδοκράτους.


Μάλιστα στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Τούρκος αρχιμαφιόζος που βρήκε καταφύγιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου εξαπολύει επιθέσεις με αποκαλύψεις του για τις σχέσεις βαθέους κράτους-μαφίας την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε αποκαλύψει κυκλώματα μαφιόζων που δρουν στα κατεχόμενα.

Πάντως, όπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Σανέρ ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο και ετοίμασε την επιστολή παραίτησής του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το συνέδριο του «κόμματος» Εθνικής Ενότητας. Σημειώνεται ότι για τη διαδοχή του Σανέρ ακούγονται δύο ονόματα, αυτά τον Ναζίμ Τσαβούσογλου και Αλναλ Εστέλ. Μετά την παραίτηση Σανέρ, οι «υπουργοί» του «κόμματος» θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα τους βήματα.

Σημειώνεται ότι το ροζ βίντεο προκάλεσε τεράστια κρίση εντός του κυβερνώντος κόμματος του Τατάρ, με τους συνεργάτες του να τον πιέζουν ώστε να απομακρυνθεί από τη θέση του και να εγκαταλείψει την πολιτική του σταδιοδρομία. Με αυτό τον τρόπο τα στελέχη του UBP θεωρούν, ότι θα ελέγξουν τη ζημιά που έχει προκληθεί από τη διαρροή του βίντεο.



Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων που θα παρασύρει πολλούς τοπικούς παράγοντες στα Κατεχόμενα ιδιαίτερα δε στο στενό περιβάλλον των οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν καθώς ο Σανέρ θεωρείται από τα “πουλέν” του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται ότι ο Ερσάν Σανέρ σε 10 μέρες θα παρουσιαζόταν ως ο εντεταλμένος από τον Ταγίπ Ερντογάν νέος πρωθυπουργός των Κατεχομένων, αφού ως γνωστόν η μέχρι πρόσφατα κυβέρνηση συνασπισμού του ψευδοκράτους υπέβαλε την παραίτησή της.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μαννιάνα Καλογεράκη reporter.com.cy
Λευκωσία, Κύπρος
 
Top