Ευθεία βολή Κακλαμάνη: Θέλω να ακούσω τον λόγο που δεν γίνεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Καζάνι που βράζει είναι η Κ.Ο. της Ν.Δ. για την έλλειψη μόνιμων και ουσιαστικών αντισταθμιστικών μέτρων έναντι της ακρίβειας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης -μέλος της παλαιάς φρουράς- ανέλαβε να μεταφέρει στη δημόσια σφαίρα τη δυσφορία δηλώνοντας δηκτικά ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, στρέφοντας το βλέμμα προς τον άξονα Μαξίμου – υπουργείο Οικονομικών, επισήμανε ότι εδώ και οκτώ χρόνια προτείνει συνεχώς να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, πράγμα που δεν γίνεται, χωρίς, όπως είπε, μέχρι σήμερα να έχει λάβει πειστική απάντηση!


«Θέλω να ακούσω τον λόγο που δεν γίνεται. Επί της αρχής συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, στο αέριο. Να τελειώνουμε με αυτό» σημείωσε παράλληλα.

Ανησυχία βουλευτών

Βουλευτές της Ν.Δ., που επισκέπτονται τις εκλογικές περιφέρειές τους τα σαββατοκύριακα μεταφέρουν κλίμα ανησυχίας και οργής από τους παράγοντες της αγοράς και τους εργαζόμενους για το νέο ψαλίδι στους τζίρους και τα εισοδήματα.

Νέα ρουκέτα Κύρτσου

Υπ’ αυτό το πρίσμα οι προχθεσινοί ισχυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το πακέτο μέτρων 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπερκαλύπτει τις αυξήσεις από τις τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε άλλο παρά λειτούργησαν καθησυχαστικά στους κόλπους των βουλευτών της Ν.Δ. Από το μικροσκόπιο των -σιωπηλών- συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη δεν διέφυγε και η νέα ρουκέτα του Γιώργου Κύρτσου.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αμφισβήτησε τις διαρροές του οικονομικού επιτελείο περί «μερίσματος» λόγω ανάκαμψης και αύξησης φορολογικών εσόδων σημειώνοντας: «Εκλογές με χρέος 208% και έλλειμμα 10% του ΑΕΠ είναι αδύνατες. Η ενεργειακή κρίση κοστίζει επιπλέον. Η ουρά των συντάξεων μεγαλώνει. Το Δημόσιο δεν πληρώνει ούτε με δικαστική απόφαση. Επομένως…».

Μία ημέρα πριν ο ίδιος είχε τονίσει, επίσης στο Twitter, ότι η νέα ενεργειακή κρίση και ο εισαγόμενος πληθωρισμός φέρνουν στο προσκήνιο μεγάλες προκλήσεις, όπως ζητήματα οργάνωσης, ποιότητας ζωής και καθημερινότητας, ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανησυχεί το κλείσιμο της ψαλίδας


Τη νευρικότητα δε πλειάδας βουλευτών επιτείνει ο Σφυγμός Οκτωβρίου της ProRata, που καταγράφει ότι οι πολίτες θεωρούν τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και τις εργασιακές συνθήκες ως τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επιπλέον από τη μέτρηση εταιρείας καταγράφεται μείωση της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε μονοψήφιο ποσοστό (8%). Ωστόσο την ψυχρολουσία στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το εύρημα που καταγράφει ότι το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Ν.Δ βρίσκεται μακριά από τα αιτήματα και τις ανάγκες της μεσαίας τάξης.

Ζητούν αύξηση κατώτατου μισθού


Σε αυτό το φόντο ο καλπασμός της ακρίβειας πυροδοτεί κύκλο συζητήσεων εντός της Κ.Ο. υπέρ της ουσιαστικής αύξησης του κατώτατου μισθού, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να απαντούν γενικόλογα ότι «θα το εξετάσουμε». Παράλληλα γαλάζιες φωνές ζητούν επιτακτικά να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις για αναστολή της καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους…
 
Top