Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει τα πλοία που περιμένουν να ξεφορτώσουν εμπορεύματα από την Ασία στο Λος Άντζελες, το μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ.
Μάλιστα, τα εμπορεύματα είναι τόσα, που αν τα κουτιά τους τοποθετηθούν σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο, το μήκος τους θα φτάσει το 50% της διαμέτρου των ΗΠΑ.

Έξω από τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια περιμένουν 65 πλοία, καθώς από την Πέμπτη το βράδυ έχουν καταφθάσει άλλα δέκα και σύμφωνα με αξιωματούχους που παρακολουθούν την κίνηση στο San Pedro Bay, αναμένεται να φτάσουν ακόμη περισσότερα.


Σύμφωνα με στοιχεία από το λιμάνι του Λος Άντζελες, ο μέσος χρόνος αναμονής για κάθε πλοίο έφτασε στις 8,7 μέρες, ενώ στα μέσα Αυγούστου ήταν 6,2 μέρες.

Το πλοίο με τη μεγαλύτερη αναμονή έχει φτάσει στο λιμάνι από τις 23 Αυγούστου.




Μέσα στο 2021, τόσο στο λιμάνι του Λος Άντζελες όσο και σε εκείνο του Λονγκ Μπιτς έχουν φτάσει κατά μέσο όρο περίπου 862.000 κοντέινερ ανά μήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία online shipping «Freightos», με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, αυτή τη στιγμή ο χρόνος μεταφοράς φορτίων από την Κίνα στις ΗΠΑ φτάνει τις 71 μέρες (από πόρτα σε πόρτα), ενώ πριν δύο χρόνια δεν ξεπερνούσε τις 40 μέρες.


Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στις κατακόρυφες αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς, που πλέον είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις αρχές του 2021.   
 
Top