Συνεχίζονται οι αντιδράσεις όχι μόνο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς αλλά και για τα self test που διενεργούνται πλέον υποχρεωτικά στα σχολεία για την παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης από τους μαθητές. 

Αυτή τη φορά, ένας αστυνομικός κατέθεσε αγωγή σε διευθύντρια σχολείου καθώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε την υποχρεωτική ενέργεια self test στο παιδί του. Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας στα Χανιά της Κρήτης. 

Η εκπαιδευτικός απαγορεύει την είσοδο χωρίς τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στα σχολεία.
Η υπόθεση πηγαίνει σε λίγες ημέρες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων. Ο γονέας μάλιστα αντιτίθεται στην υποχρεωτική διενέργεια τεστ κατ’οίκον για την παρακολούθηση των μαθημάτων, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση αυτή είναι αντισυνταγματική καθώς και ότι το self test είναι μία ιατρική πράξη η οποία δεν μπορεί να γίνεται στο σπίτι από ένα ανήλικο παιδί. 

Ο εν λόγω γονέας είναι αστυνομικός στο νησί. Αυτή δεν είναι η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων
"Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και θα υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που γίνεται αποδέκτης τους· όχι μόνο γιατί χρησιμοποιούν ως μέσο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση εναντίον μας, αλλά και επειδή εμφορούνται από άκρως ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σκέψη πρώτα και κύρια των μαθητών μας. Άλλωστε, στην ανάπτυξη τέτοιων θεωριών ζωτικό χώρο έδωσαν οι παλινωδίες και οι κραυγαλέες αντιφάσεις της κυβέρνησης στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις μεταθέσει στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν και τα self test, τη στιγμή που η όλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται με κρατική ευθύνη (rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ) σε εβδομαδιαία βάση μέσα στα σχολεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας (συνδικαλιστική, πολιτική και νομική) στη συναδέλφισσα που διώκεται. Δεν θα επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί να λογοδοτούμε για ευθύνες που έτσι κι αλλιώς δεν μας αναλογούν. Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο με τη σιωπή ή την ανοχή μας την κυβέρνηση και τις επιλογές της που έχουν κοστίσει τη ζωή και την υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για ανοιχτά, ασφαλή σχολεία, με δημόσια δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε κοινό μέτωπο με τους μαθητές και τους γονείς τους".

 
Top