Με τον δείκτη των κρουσμάτων να πλησιάζει τα 4.500 την ημέρα και τους νεκρούς (τουλάχιστον αυτούς που χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί του ΕΟΔΥ ως "νεκρούς λόγω παρενεργειών του Covid-19" να ξεπερνούν τις 8.200) μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, καθώς, ούτε τους πολίτες προστάτεψε, ενώ καταβαράθρωσε την ήδη εξαιρετικά προβληματική ελληνική οικονομία.

Και όλα αυτά μετά από εμβολιασμούς 1.750.000 περίπου πολιτών!

Δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι εμβολιασμοί πόσοι θα ήταν οι νεκροί; Ή δεν ήξεραν ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό; Ή το ήξεραν και το έκρυψαν; Εμβόλια γιατί δεν αγόρασαν από την Ρωσία και από την Κίνα, όπως έκαναν άλλα κράτη της ΕΕ και έσωσαν τους πολίτες τους;


Μήπως γιατί της AstraZeneca και της Pfizer/BioNTech και Moderna είναι πιο «γλυκά» (οι νοούντες νοήτωσαν);


Και με ποια λογική έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια του, ολικώς ή μερικώς, επί ένα χρόνο τώρα;


Η ώρα των ευθυνών φτάνει και πλέον τα βέλη είναι εξ οικείων: Η λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των «ειδικών» Αθηνά Λινού διαχώρισε απόλυτα την θέση της από την κυβερνητική απόφαση εγκλεισμού των πολιτών στο lockdown λέγοντας επί λέξει:

«Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς επρόκειτο για λάθος απόφαση», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και συνέχισε:


«Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό όμως δεν ίσχυε. Κάναμε λάθος».

Και συνέχισε μιλώντας τον εμβρόντητο Γιώργο Παπαδάκη: «Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοοκτιριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά. Και όλα αυτά γιατί δεν είχαν επαρκή πληροφορία και κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου».


Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τις δηλώσεις αυτές θα είχε επέμβει ήδη εισαγγελέας και θα είχε κινηθεί ήδη η διαδικασία της προανακριτικής στην Βουλή για τον καταλογισμό των ευθυνών που προκάλεσαν κατάρρευση της οικονομίας και ένας Θεός ξέρει πόσους νεκρούς και αρρώστους. Στην Ελλάδα;

 
Top