Δένδιας – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα – Κάνουμε τον “ψευτονταη” – Όλη η αλήθεια
Το “θερμό” επεισόδιο ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, το παρασκήνιο των επαφών και η επιδίωξη της Αθήνας. 
Tι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ας δούμε το παρασκήνιο και όλα τα γεγονότα που κανείς δεν λέει γύρω από τη χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα.

Να ξεκινήσουμε υπενθυμίζοντας τη συνάντηση Δένδια – Πάιατ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Η συνάντηση έγινε στις 13/4/2021 παραμονή της μετάβασης Δένδια στην Άγκυρα.
https://twitter.com/GreeceMFA/status/1381887387501015046 

Είναι άποψή μας πως ο Δένδιας πήρε την άδεια των Αμερικανών να κινηθεί εντός ενός εγκεκριμένου (από ΗΠΑ) πλαισίου. Το κρατάμε αυτό.

Φαίνεται επίσης πως υπήρξε συνεννόηση – άδεια με τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλη ο οποίος είχε αρχίσει να εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την …. ‘σημιτική’ πολιτική στα Εθνικά Θέματα.

Οπως κι ο Δένδιας έτσι κι ο Καραμανλής είχε πάρει στο παρελθόν άδεια για επικοινωνικά κόλπα κατά της Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ΗΠΑ θέλουν να πιέσουν την Τουρκία για το θέμα της Ουκρανίας. Θέλουν να λάβει η Τουρκία ξεκάθαρα ΝΑΤΟική θέση. Πιέζουν μέσω της Ελλάδας λοιπόν την Άγκυρα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές σημείωσε μεταξύ άλλων το Reuters. Η ταχύτητα με την οποία το Reuters έγραψε τα όσα γινόντουσαν (πίσω από τις κλειστές πόρτες) στην Άγκυρα δείχνει πως κάποιος μιλούσε, προφανώς για να δημιουργηθεί συγκεκριμένο κλίμα.

Γιατί όλα αυτά

Φαίνεται πως η στήριξη των ΗΠΑ, προς την Ελλάδα έχει ως απαραίτητη θυσία (από ελληνικής πλευράς) την αγορά των γαλλικών φρεγατών. Φαίνεται πως οι ΗΠΑ απαίτησαν η επικοινωνιακή στήριξή τους στο Νίκο Δένδια να έχει ως αντάλλαγμα την αγορά των φρεγατών ΜΜSC.

Παράλληλα ξεφεύγοντας από το σημιτικό-γερμανικό, ενδοτικό τρόπο συμπεριφοράς απομακρύνεται και το ενδεχόμενο αγοράς γερμανικών φρεγατών ΜΕΚΟ. Nα τονίσουμε εδώ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε γερμανική γραμμή (γραμμή Σημίτη) στα ελληνοτουρκικά, σε αντίθεση με το Νίκο Δένδια που βρίσκεται σε γραμμή αμερικανική. Άλλωστε είναι γνωστό πως Μητσοτάκης και Δένδιας δεν έχουν καλές σχέσεις και σε προσωπικό επίπεδο.

Όλα αυτά καταλήγουν στο εξής συμπερασμα:
α) οι Αμερικανοί εξασφάλισαν την αγορά των φρεγατών τους από την Ελλάδα
β) η επικοινωνία πετυχαίνει σε αφελείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Κάνουμε τον “ψευτονταη” στην Τουρκία για να συσπειρωθούν βουλευτές και ψηφοφόροι ενόψει των πρωτοκόλλων των Σκοπίων και της υπαναχώρησηςστο όνομα Μακεδονία
γ) οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο ποιες είναι ; Ακούστηκε τίποτα για την Πενταμερή; Εκτός κι αν επισήμως δεχόμαστε τη διζωνική λύση που οδηγεί σε δύο κράτη
δ) για Ίμβρο και Τένεδο ακούστηκε κάτι; Γενοκτονία Ποντίων; Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν;
ε) Νίκος Δένδιας: «Ο ίδιος ο ΠΘ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους που θα ανοίξει αμέσως μετά την πανδημία» – Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, τη στιγμή που η Αγία Σοφία έχει γίνει Τζαμί
Kατακλείδα
Καλό το επικοινωνιακό σόου αλλά πρέπει να υπάρχει ουσία.
Όταν θα ανοίξει Τζαμί στην Αθήνα, η Ελλάδα θα εμπλακεί στην Ουκρανία (κατά της Ρωσίας), όταν θα αγοράσουμε αμερικανικές φρεγάτες και ΤΕΛΙΚΑ οι ΗΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ διότι οι Τούρκοι γύρισαν στο ΝΑΤΟ…
να δούμε τότε τι θα λέει η ΝΔ


 
Top