Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχετικά με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που έκλεισε πρόσφατα. Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θανάση Μαυρίδη που μαζί με το Liberal είχε εκδώσει τον «Φιλελεύθερο»

Η εφημερίδα του Γ. Κουρτάκη γράφει ότι το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη διαφημιστική V+O του Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδελφού του υπουργού, δημιούργησαν την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και την έδωσαν στον δημοσιογράφο, Θανάση Μαυρίδη.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει:
«Μια φορά κι έναν καιρό, το γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες.
Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.
Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που αποτελεί το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου.
Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ) το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του ανταγωνιστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».


Την απάντησή του δίνει ο Θανάσης Μαυρίδης ο οποίος αμφισβητεί έμμεσα την κυκλοφορία των «Παραπολιτικών» διαψεύδοντας παράλληλα πως ο «Φιλελεύθερος» δημιουργήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O. Σημειώνει μάλιστα με καυστικό τρόπο:
«Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος «κτίστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια.»Παραδέχεται πως η εφημερίδα έκλεισε με χαμηλή κυκλοφορία, σημειώνοντας ότι έγινε αυτό για να μην οφείλει «ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές»

Όλο το δημοσίευμα:
Black Box: Η έρευνα Λιανού στην «Άργος» εξελίσσεται…
«Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος». Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος «κτίστηκε» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως – βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο Φιλελεύθερος βγήκε με δικά μου χρήματα. Όταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο Φιλελεύθερος έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου…
Θανάσης Μαυρίδης»


 
Top