Άρση lockdown αποφάσισαν Τέξας και Μισισίπι, ενώ έξαλλος είναι ο πρόεδρος  Μπάιντεν για αυτές τους τις αποφάσεις: Έχετε σκέψεις ενός Νεάτερνταλ .

Να σημειωθεί αυτές οι πολιτείες είναι σφόδρα αντίθετες με την εκλογή του «κοιμισμένου Τζο» όπως τον αποκαλούν και οι οποίες πρωτοστάτησαν στην έφοδο στον Λευκό Οίκο πριν λίγους μήνες υποστηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει το pronews,την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση προχωρεί στην επιβολή νέων απαγορεύσεων για ένα lockdown που δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα οι αμερικανικές Πολιτείες του Τέξας και του Μισισίπι ανακοίνωσαν την άρση όλων των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό!

Σάλος στις ΗΠΑ με την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η απόφαση αμερικανικών Πολιτειών για την άρση των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό «είναι αποτέλεσμα σκέψης ενός Νεάντερνταλ».

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε τη δήλωση αυτή πριν μπει σε σύσκεψη με το ιατρικό του επιτελείο, λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ανατρέψουν τη μάστιγα του κορωνοϊού με τα εμβόλια, αναφερόμενος στις πολιτείες του Τέξας και του Μισισιπή οι οποίες ήραν τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό. .


«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σκέψη τύπου Νεάντερνταλ η οποία λέει ότι είμαστε καλά τώρα, βγάλτε τις μάσκες σας, Ξεχάστε κάτι τέτοιο. Παίζει ακόμη σημασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι δηλώσεις αυτές του Μπάιντεν έγιναν μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των κυβερνείων του Τέξας και Μισισίπι ότι αναστέλλουν όλες τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.


«Είναι μεγάλο λάθος» προσέθεσεQ "Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι οι μάσκες κάνουν την διαφορά".

Την ίδια ώρα στελέχη του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι οι κάτοικοι των δύο αυτών πολιτειών μπορούν να ακολουθήσουν τις ομοσπονδιακές οδηγίες.

«Κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να κάνει το σωστό, άσχετα από τις αποφάσεις των πολιτειών, για την προσωπική του υγεία και τη δημόσια υγείỨ, δήλωσε η Δρ. Rochelle Walensky, διευθυντήρια του CDC.


«Θα ενθάρρυνα τους πολίτες των πολιτειών αυτών να φορούν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις για να προστατέψουν την υγεία τους και μαζί με αυτό την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων», κατέληξε.



 
Top