Αυτό που η πόλη φοβόταν καιρό, έγινε και επίσημο: Το Μενίδι μπαίνει σε καθεστώς σκληρού lockdown…

Aυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Αίρονται τα επιπλέον μέτρα σε Ελευσίνα και Κοζάνη – Παρατείνονται έως τις 25 Ιανουαρίου τα μέτρα στον Ασπρόπυργο – Διατηρείται σε όλη την Ελλάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ – Συζήτηση για την αύξηση των προστίμων – Διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλες περιφερειακές ενότητες – Ανοίγουν με περιορισμούς οι εκκλησίες – Σε αναστολή κυνήγι και ψάρεμα

Τι ισχύει από Δευτέρα :


-Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

-Διατηρείται η απαγόρευση σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

-Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν. Οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με την αποστολή SMS και για δύο ώρες οι καταναλωτές.

-Υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των προστίμων, αλλά θα αξιολογηθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά και τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.

-Για τους λατρευτικούς χώρους επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και έως 50 άτομα.

-Σε αναστολή κυνήγι και ψάρεμα.

Τα μέτρα αίρονται στον Δήμο Ελευσίνας και στον Ασπρόπυργο παρατείνονται μέχρι 25 Ιανουαρίου. Επιπλέον μέτρα θα ισχύσουν στον Δήμο Αχαρνών.

Εορδαία, Κρόκου και Σιάτιστα επεκτείνονται έως τις 25 Ιανουαρίου. Μέχρι τις 25 του μήνα τα μέτρα σε Ανθήλη, Σπάρτη, Κάλυμνο, Βοιωτία, Λέσβο και στην Αργολίδα.
 
Top