Η κυρία Σακελλαρόπουλου θα πρέπει να κατανοήσει τη θεσμική της θέση.

Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η πρόσκληση ήρθε δια χειρός Τζέφρι Πάιατ, του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αγορά.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου θα πρέπει να κατανοήσει την θεσμική της θέση. Δεν είναι πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα. Η ώστε να κληθεί από τον ομόλογό της για να κάνουν βόλτα. Είναι αρχηγός κράτους. Και ως αρχηγός κράτους, δεν πηγαίνει να συναντήσει κάποιον πρέσβη μετά από πρόσκληση του. 

Ο πρέσβης πηγαίνει προσκεκλημένος από την αρχηγό του κράτους. Οι εποχές Πιουριφόυ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα, επειδή η κυρία Σακελλαρόπουλου προφανώς αγνοεί τα θεσμικά της καθήκοντα.

Πολύ ευχαρίστως να οργανωνόταν μία εκδήλωση υπό την αιγίδα της προεδρίας της δημοκρατίας, όπου θα προσκαλεί το και ο αμερικανός πρέσβης και ο ρώσος πρέσβης και οποιοσδήποτε άλλος πρέσβης επιθυμούσε η προεδρία.

Αυτές οι κινήσεις όμως μπορούν ακόμα και να παρεξηγηθούν και να εκληφθούν ως δείγματα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των διεθνών σχέσεων της Ελλάδος, ή ακόμα χειρότερα, ως δείγμα υποταγής. Λίγη προσοχή λοιπόν. Εάν η κυρία Σακελλαροπούλου θεωρεί ότι έχει κάποια υποχρέωση σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον αμερικανό πρέσβη, ας τον ευχαριστήσει σε μια ιδιωτική συνάντηση.

(Από τον μόνιμα μπλοκαρισμένο fonaklas )

 
Top