Σκυρόδεμα σε λιθόστρωτα μονοπάτια, γαρμπίλι σε πλατώματα των οδών περιήγησης, ανελκυστήρες και φωταγώγηση .
Χορηγία του ιδρύματος Ωνάση με την υπογραφή του ΚΑΣ μέσω τηλεδιάσκεψης .
Η ασέλγεια στον ιερό βράχο δεν ήταν αρκετή, συνοδεύτηκε με την ευθεία στοχοποίηση ΑμεΑ, ηλικιωμένων και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα εν γένει, ώστε να δοθεί η πρόφαση της διευκόλυνσής τους στην πρόσβαση στην Ακρόπολη για τις επαίσχυντες εργασίες τους .
Αλήθεια ποιος άνθρωπος, είτε ΑμεΑ, είτε ηλικιωμένος, είτε όποιος, αποδέχεται αυτή την διαμόρφωση του μέγιστου ιστορικού περιβάλλοντος της πόλης των Αθηνών, της χώρας, του πλανήτη όλου ώστε να έχει πρόσβαση σ ένα κατακρεουργημένο μεγαλειώδες μνημείο και σύμβολο, λίκνο πολιτισμού, ιδεών, φιλοσοφίας, αρχιτεκτονικής, επιστήμης .
Ποιος μπορεί να νιώσει χαρά σε αυτή την μπουρδελοποίηση του ακλόνητου στερεώματος, της γεωμετρίας, της αρμονίας, του κάλλους, του ωραίου της απόλυτης απλότητας που προκαλεί στον επισκέπτη δέος και θερμή αναζήτηση επαναπροσδιορισμού της ίδιας της ύπαρξής του, του ανθρώπινου γίγνεσθαι, των άφθαρτων αποξεχασμένων αρχών ζωής, του λησμονημένου μα συντριπτικού υψηλού αξιακού του συστήματος .
Ποιος μπορεί να νιώσει διευκολυμένος στην αισθητική του εμπορικού κέντρου τύπου Μανχάτταν όταν θελήσει να επισκεφτεί την Ακρόπολη .
Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με ειρωνείες και χλεύη στις διαμαρτυρίες .
Ότι προϋπήρχε τσιμέντο στην Ακρόπολη, από πότε έχουμε να πάμε ρωτά .
Από τότε που Τούρκοι έριχναν βόλια, Άγγλοι απλώναν τις μπουγάδες τους, Γερμανοί μαγειροτσουκαλίζανε κι ουρούσαν, αρχαιοκάπηλοι αποσπούσαν και Ελληνίδες υπουργοί τερατουργούσαν και κακοποιούσαν Μενδώνη .
Οι βάρβαροι και οι βανδαλιστές ουκ ολίγοι .
ΔΕΝ είναι όλα χρήμα και αισθητική του κώλου και του κοσμοπόλιταν .
ΔΕΝ είναι όλα για πούλημα, εργολαβίες και χορηγίες .
ΔΕΝ είναι η Ακρόπολη χωραφάκι του πατέρα σας να κάνετε ό,τι γουστάρετε .
Η Ακρόπολη είναι ο αεί χρόνος, είναι ιδεολογικό πλαίσιο, είναι η κορύφωση ενός ανυπέρβλητου και υπέρλαμπρου πολιτισμού που αγάπησε το Ωραίο .
Το ανεπιτήδευτο, το φυσικό, το απλό και μοιραία ασύγκριτο και ανεπανάληπτο .
Αλλά εσείς έχετε πάρει διαζύγιο απ το ωραίο .
Είναι καταφανές αυτό .
ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ!
 
Top