ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Σε τέσσερα κομμάτια, αναμένεται να σκορπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πει ναι σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας

Σε τέσσερα κομμάτια, αναμένεται να σκορπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πει ναι σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, από την παρούσα Βουλή.

Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη, οι δεσμεύσεις του, περί....υπευθυνότητας, που έχει δώσει, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν του δίνουν κανένα περιθώριο, να πει ΟΧΙ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το παιχνιδάκι που έπαιζε εδώ και τόσο καιρό, με την κομματική διχόνοια, έχει ξεμυρίσει και ήδη ξεκίνησαν να ακούγονται φωνές που τον καλούν να πιέσει, την υπό πτώση κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Και τρέμει στο ενδεχόμενο, πως πλησιάζει η μέρα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης θα ζητήσει ευρεία συναίνεση και συμμετοχή όλων των κομμάτων, στην κυβέρνηση.

Μπροστά σ΄αυτό το ενδεχόμενο, μιλώντας προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, για πρώτη φορά έκανε λόγο για εκλογές.

Αφενός για να κατευνάσει τα πνεύματα και αφετέρου για να στείλει το μήνυμα και προς τον Κυριάκο πως θα μπει σε διαδικασία συζητήσεων για την κυβέρνηση Εθνικής ενότητας μόνο μετά τις εκλογές.

Όχι φυσικά πως πιστεύει ότι θα τις κερδίσει.

Άλλωστε, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στην Κουμουνδούρου, μόνο με αναγωγή ξεπερνάει το 20%.

Ο Τσίπρας όμως, θα μπορούσε να περάσει με τις μικρότερες απώλειες τον σκόπελο της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, μόνο αν αυτό προκύψει ως αναγκαίο κακό, έπειτα από εκλογές.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προκειμένη στιγμή, δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού οι πραγματικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του τον δείχνουν λίγο πάνω από 25%, με ραγδαία πτωτική πορεία.

Κάτι που σημαίνει ότι, αν πάει σε εκλογές, όποτε αυτό του το επιτρέψει ο κορωνοϊός, η πτώση που θα έχει υποστεί μέσα σε ενάμισι χρόνο που κυβερνά, θα είναι τεράστια και θα εγείρει αυτόματα θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Εκείνο όμως που φοβίζει, τόσο τον Μητσοτάκη, όσο και τον Τσίπρα, είναι το άθροισμα των ποσοστών που καταγράφεται απ΄αυτούς που αρνούνται να συμμετάσχουν στις δημοσκοπήσεις, εκείνους που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και εκείνους που δηλώνουν, ''δεν ξέρω/δεν απαντώ'', το οποίο και ξεπερνάει το άθροισμα των πραγματικών ποσοστών που καταγράφουν, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η συνέχεια, είναι δυσοίωνη, τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Και όπως επισημάνουν έμπειροι αναλυτές, τέτοιες ενδείξεις αποτελούν τον προάγγελο μεγάλων αλλαγών, στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Αλλαγές που θα επιφέρουν ακόμα και τη διάλυση ιστορικών κομμάτων.

 
Top