Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία)

Λίγοι γνωρίζουν για την παραπάνω ανακοίνωση του...

Ανδρέα Παπανδρέου (22 Νοέμβρη 1973), αρχηγού του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ. Αρχηγός κι όχι πρόεδρος, γιατί τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα έχουν αρχηγούς-ηγέτες, αρέσει δεν αρέσει στην κοσμοπολίτικη "αριστερά". Μια δήλωση που έδειχνε το ποιόν του κύριου εκπροσώπου της ξενοκρατίας στην πατρίδα μας μετά τον εμφύλιο και που ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη μ' εκείνη την άλλη περίφημη δήλωση του Κ. Καραμανλή κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ: «Η Κύπρος κείται μακράν» (14 Αυγούστου 1974).

17 Νοέμβρη 1973 - 17 Νοέμβρη 2020... Κοκορομαχίες υποκρισίας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος-γκαουλαουτερ... για "εορτασμό της επετείου", ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ και με κοινό πλαίσιο "τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, γιατί να μην διαδηλώσουμε για την επέτειο";

Η Λαϊκή Εξέγερση του Νοέμβρη '74, δεν είναι και δεν ήταν επετειακή γιορτή, όπως επιθυμούσε το πολιτικό σύστημα, αλλά σηματοδοτούσε τους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος για τους στόχους του λαού μας.

17 Νοέμβρη 2020: το κοινό πλαίσιο της πολιτικής συμπεριφοράς όλου του πολιτικού συστήματος

Έτσι, η φετινή επέτειος της Λαϊκής Εξέγερσης του Νοέμβρη σήμανε την ήττα όλου του πολιτικού συστήματος, παρά τις κοκορομαχίες και την υποκρισία όλων!

Να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε...

Για παράδειγμα: Η απαίτηση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν είναι η απόλυτη υποκρισία και απάτη;

Όλα τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό (Ν.Δ. πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης, ΛαΟΣ, ΔΗΜΑΡ), που διακυβέρνησαν τη χώρα από το 2009 ως σήμερα - σωστότερα, διαχειρίστηκαν για λογαριασμό των φίλων εταίρων δανειστών-τοκογλύφων -, δεν γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ένα εθνικό κράτος από τα 27 της Ε.Ε. να καταρτίσει προϋπολογισμό εκτός των Οδηγιών του Διευθυντηρίου;

Δεν γνωρίζουν τις ΟΔΗΓΙΕΣ περί "ελεύθερης αγοράς", υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς -ειδικότερα στον τομέα Υγεία έχουν εκδοθεί 37 οδηγίες περικοπών-, ώστε να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά προς "όφελος των πολιτών", δηλαδή των τραπεζιτών;

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του τομέα της Υγείας πως ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της δεξιάς, ή της "αριστεράς", δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις, να δυναμώσει το ΕΣΥ;

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν εκπροσώπους στα λεγόμενα "Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια", με εβδομαδιαίες επισκέψεις συνδικαλιστών (πληρώνουν οι εργαζόμενοι αυτές τις μετακινήσεις και διακοπές στις Βρυξέλλες), ώστε να γνωρίζουν τις αποφάσεις που τους κοινοποιεί το Διευθυντήριο; Γιατί ποτέ δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στη βάση;

Τι τραγική ειρωνεία... όταν σήμερα αντιμετωπίζουμε την κρίση στην περίθαλψη και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γράφαμε: «Προσφάτως, 4 Απρίλη 2019, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε την μέθοδο "Ασφάλισης-Συνταξιοδότησης" (PEPP - Pan-European personal pension product) και για όλες τις 28 χώρες μέλη κι ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τα κράτη μέλη να ενσωματώσουν στην "εθνική" τους νομοθεσία (το εθνική... τρόπος του λέγειν και κατ' επίφαση, αφού είναι επιταγή της Ε.Ε.) ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει ως βάση την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Είδαμε κάπου την είδηση ιδιωτικοποίησης του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού; Είδαμε κάπου τις κινητοποιήσεις τόσο των "αριστερών" κυβερνήσεων, των δεξιών κυβερνήσεων, ή των συγκυβερνήσεων αριστεράς και δεξιάς; Είδαμε τα συνδικάτα να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και να κινητοποιούνται; Κι ακόμη περισσότερο εξοργίζει το γεγονός πως αυτή η Απόφαση Ιδιωτικοποίησης έλαβε και ψήφο από την λεγόμενη ευρωβουλή, αν και η απόφασή της δεν επηρεάζει στο παραμικρό την εφαρμογή αυτού του μέτρου που επιβάλουν οι τραπεζίτες, η "ελεύθερη αγορά" της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας"!» [Βλέπε, 22 Μάη 2019, σε: Η ευρωπαϊκή "αριστερά" είναι νεκρή! Πέθανε... κι ενταφιάστηκε στον "προοδευτισμό" & τον "δικαιωματισμό"!].

Αυτή ακριβώς είναι η χυδαία υποκρισία του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού. Όχι μόνον δεν λένε την αλήθεια, αλλά και την αποκρύπτουν: Όλες οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να κάνουν τις "μεταρρυθμίσεις" που επιβάλουν οι τραπεζίτες!
Κοκορομαχίες υποκρισίας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος-γκαουλαουτερ, που κατέληξαν στην οριστική ήττα στις 17 Νοέμβρη 2020.

«Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά ένα σύστημα κυβέρνησης
με σκοπό την καταστροφή του παλαιού ευρωπαϊκού μοντέλου,
το οποίο αντικαθίσταται από αυτό της άγριας ιδιωτικοποίησης
και την καταστολή όλων των κρατών πρόνοιας»
Diego Fusaro, Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος

"Ευρωπαϊκή Ένωση"... το καθεστώς των τραπεζιτών του υπερεθνικού κεφαλαίου μα επιβάλει το τι είναι αγάπη, πρόοδος και τι μίσος!

Υπακοή στη διορισμένη "Επιτροπή" από τους τραπεζίτες και τις "Συνθήκες" τους; Αγάπη, πρόοδος.

Εθνική Ανεξαρτησία; Μίσος.

Κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Αγάπη, πρόοδος.

Πολιτικές για το λαό και την κοινωνία; Μίσος.

Μαζικές μεταναστεύσεις; Αγάπη, πρόοδος.

Υπεράσπιση των εθνικών συνόρων; Μίσος.

Διαγραφή εθνικών ταυτοτήτων, για την "ευρωπαϊκό πατριωτισμό"; Αγάπη, πρόοδος.

Εθνική ταυτότητα; Μίσος.

Αφιερώνουμε μια ξεχωριστή παράγραφο στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που δεν άσκησε διακυβέρνηση στα χρόνια των μνημονίων (άσκησε στο βρώμικο '89), που κι αυτό με "επιστημοσύνη" και τηρώντας όλα τα μέτρα ήθελε να τιμήσει με παρέλαση τη Λαϊκή Εξέγερση και απαιτώντας μέτρα και προσλήψεις γιατρών, όταν γνωρίζει πολύ καλά πως εντός της ευρωζώνης αυτό είναι ανέφικτο. Σε αντίθεση με όλα τα αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα της δύσης που θέτουν στην πρώτη γραμμή την έξοδο από το "ευρώ", δεν επιθυμεί "αποσχιστικές τάσεις" στην ΕΕ και παραμένει δέσμιο της απόφασης του 20ου Συνεδρίου του: "Αντιφατικά εξελίσσεται η συνοχή της Ευρωζώνης. Η όξυνση των αντιθέσεων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον αστικό «ευρωσκεπτικισμό». Πρόκειται για ένα ρεύμα εξίσου αντιδραστικό - αντιλαϊκό, που στηρίζεται από τμήματα του κεφαλαίου από ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις και άλλα αστικά κόμματα...": "Ριζοσπάστης", ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 20ού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνεπώς και το ΚΚΕ, για τους όποιους "ιδεολογικούς" λόγους, ενώ γνωρίζει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ενδυναμώσει το ΕΣΥ, αλλά κι όλες τις κοινωνικές πολιτικές, συνεχίζει σε μια βερμπαλιστική φρασεολογία με "αντικαπιταλιστικές κορώνες" και παρελάσεις μνήμης της Λαϊκής Εξέγερσης, χωρίς την καρδιά της καπιταλιστικής επίθεσης: Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαφορετική η απάντηση της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στην πανδημία με τους 40 εκατομμύρια νεκρούς... Σοβιετική αφίσα της δεκαετίας του '20, μέσω Rigas Feraios

«Το πλήθος είναι ένα υπάκουο κοπάδι ανίκανο να ζήσεις χωρίς αφέντη.
Είναι ενστικτωδώς τόσο πρόθυμο να υπακούσει σ' αυτόν που βάζει τον εαυτό του επικεφαλής
»
Σίγκμουντ Φρόυντ

Κάθε λαϊκή κινητοποίηση, κάθε πολιτικός λόγος, που απλώς με συνθήματα ζητεί, ή απαιτεί οτιδήποτε, χωρίς να λαμβάνει υπόψη πως εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς να είναι πολιτική του διορισμένου Διευθυντηρίου, που ασκεί καθεστωτική τραπεζική εξουσία μέσω των "Συνθηκών" της ΕΕ (αυτές απαγορεύονται ν' αλλάξουν κι οι όποιες τροποποιήσεις -έστω μιας λέξης- απαιτούν ΟΜΟΦΩΝΙΑ 27 κοινοβουλίων και κυβερνήσεων), είναι χωρίς αντίκρυσμα. Τα μεγάλα λόγια, οι διακηρύξεις κι οι "επαναστατικές" εξαγγελίες είναι υποκριτικές δράσεις και δεν δείχνουν την καρδιά του κτήνους: "Ευρωπαϊκή Ένωση"!

Το Γενάρη του 2019, είχαμε σημειώσει: Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!

Σήμερα στην πατρίδα μας -επιμένουμε να μην χρησιμοποιούμε τον όρο χώρα αντί πατρίδα-, απουσιάζει ο "Πρίγκιπας".  Απουσιάζει ο "Πρίγκιπας" του Αντόνιο Γκράμσι, όπως έγραφε στα "Τετράδια της φυλακής" και με λογοκρισία ο μεγάλος διανοητής: Χωρίς κόμμα και ηγέτη ("Πρίγκιπα"), να μην αποδίδουμε ευθύνες στο λαό... και φυσικά να μην τρέφουμε καμία ελπίδα στο σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά κι ούτε στους "αγανακτισμένους" που κάθε τόσο χρησιμοποιούν ως σημαία ευκαιρίας το "εθνικό νόμισμα", αλλά συνεργάζονται -συνεργάστηκαν ακόμη και σε εκλογικές συνεργασίες- με κόμματα και πρόσωπα που υπηρετούν ανοικτά τους μενουμευρωπαίους.
Με την ελπίδα να γεννηθεί μια μέρα ένα κίνημα που θα θέτει μία και μοναδική προσταγή: Έξοδο από την Ευρώπη του 4ου Ράιχ, εθνική πολιτική και συνεργασία με τον άξονα της αντίστασης στους ιμπεριαλιστές. Μια ελπίδα που δεν μπορεί να στηριχτεί σε υλικά κατεδαφίσεων, σε κόμματα και κινήματα που μέχρι σήμερα επιβιώνουν στη θαλπωρή του σάπιου συστήματος.

«Ο σύγχρονος πρίγκιπας πρέπει να είναι
ο τελάλης κι ο οργανωτής του διανοητικού και ηθικού
μετασχηματισμού, αυτό σημαίνει να δημιουργεί το έδαφος
για μια περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικό-Λαϊκής θέλησης
προς την επίτευξη μιας ανώτερης και πλήρους μορφής
του σύγχρονου πολιτισμού»
Antonio Gramsci, Γράμματα της φυλακής

 
«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)
 
«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί. Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο»
Edoardo Sanguineti

 
Top