ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ....

Xθες  30/10 στη Βουλή η κα Μενδώνη με τις τοποθετήσεις της για το θέμα της Κυνόσουρας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ανιστόρητης συμπεριφοράς. 

Έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, τον υποβάθμισε σε φερόμενο Τύμβο των Σαλαμινομάχων, πολύ βολικό για να δικαιολογήσει τη λειτουργία ρυπογόνων μονάδων στην αυλή του. 

Κυρία Υπουργέ 

με την παράλειψή σας να γνωμοδοτήσετε επί της ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρας, ανάψατε το πράσινο φως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να εγκρίνει ένα περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό έγκλημα. 

Αρκούσε ένα δικό σας ΟΧΙ για να σταματήσει κάθε σκέψη για συνέχιση της παράνομης λειτουργίας του. 

Κυρία Υπουργέ, 

ρόλος του Υπουργείου σας είναι να προστατεύει και να αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, εσείς δώσατε συγχωροχάρτι σε μία δραστηριότητα που κανείς Υπουργός Πολιτισμού και καμία Κυβέρνηση δεν τόλμησε στο παρελθόν. 

Κυρία Υπουργέ, 

δεν χρειάζεται κανένα Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. να σας πει ότι στην Α΄ Ζώνη της Κυνόσουρας απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων, δεν χρειάζεται κανένα Ν.Σ.Κ. να σας πει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι διαχρονικά αντίθετο στη λειτουργία των "Ναυπηγείων Κυνόσουρας", δεν χρειάζεται κανένα Ν.Σ.Κ. να σας πει ότι το προστατευόμενο ναυπηγείο δεν έχει λάβει καμία άδεια ή έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1977 μέχρι σήμερα. 

Κυρία Υπουργέ,

 η αποκατάσταση της νομιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας είναι υποχρέωσή σας και όχι διακριτική ευχέρεια. Η ευθύνη σας είναι μεγάλη. 

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση στις προκλητικές τοποθετήσεις της κας Υπουργού.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων

 
Top