Έντονες αντιδράσεις και σωρεία αρνητικών σχολίων προκαλεί η η θέα του τσιμέντου στην Ακρόπολη, με τη δικαιολογία  των εργασιών για πρόσβαση στον Ιερό Βράχο από τα άτομα με κινητικά προβλήματα...

Εσύ που ήσουν;
Περάσαν αιώνες..για να έρθει η Μενδώνη να ρίξει τσιμέντο στην Ακρόπολη.
Τσιμέντο στην Ακρόπολη;
Ρε πάτε καλά;


Κατερίνα Πάντα
Να δεις που στο τέλος θα βάλουν γκρο μπετό ρόμπες και στις Καρυάτιδες..

Dennis Hoidas
Η ΙΕΡΟΣΥΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ"...
Αντε να κλεισουμε και με Ελενιτ το ναο απο πανω,
για να μην βρεχονται οι τουριστες...
(Κανα νεο, ρε σεις, απο την Αμφιπολη; Ή μπαααα;)

Omikron.gr
H Ακρόπολη επιβίωσε από σεισμούς, καταστροφείς, πολέμους και κατακτητές.
Εν έτει 2020 όμως, κάποιος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι είναι ιδιοκτησία του και είπε να την τσιμεντώσει για να γίνει του γούστου του και των φίλων του.
Παγκόσμιος περίγελος.
-romanos-

Papanikolaou Konstantinos
Παγώνει η καρδιά. Σταματάει η ανάσα. Ζήσαμε για να δούμε και το τσιμεντωμα της Ακρόπολης. Τη μέγιστη ιεροσυλία που μπορει να διανοηθεί Ανθρωπος όπου γης.
Δεν υπάρχουν λογια μπροστά σε αυτή τη φρίκη.
Έρεβος ...

Τη δική του απάντηση έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού  σημειώνοντας ότι αυτές οι διαδρομές υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια και τονίζοντας την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.
Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.
Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες».
 
Top