Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ώστε να αποφασίσει τις νέες συστάσεις της προς τον πρωθυπουργό. Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και πρόκειται να συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη...

Μεταξύ των μέτρων που αναφέρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται η χρήση μάσκας παντού και εκτός των περιοχών που είναι στο τρίτο επίπεδο (πορτοκαλί), περιορισμός των μετακινήσεων πιθανότατα στις ευπαθείς ομάδες αλλά και από νομό σε νομό.

Επίσης μετά και τα 384 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η μεταφορά της στο επίπεδο 4 "αυξημένου κινδύνου", δηλαδή στο "κόκκινο". Επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφέρειας στις περιοχές σε πορτοκαλί. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα αυτό ισχύει μόνο για τις περιοχές στο κόκκινο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα μέτρα που προτείνονται από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς κορονοϊού. Αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και σε περιοχές στο κίτρινο επίπεδο επιτήρησης στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ενώ μέχρι σήμερα μάσκες παντού εφαρμόζονται μόνος στις περιοχές στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

«Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και κάποια μέτρα παραπάνω από το πορτοκαλί στο κίτρινο ή από το κόκκινο στο πορτοκαλί για να αποφύγουμε το lockdown. Το lockdown θέλουμε να είναι η τελευταία μας επιλογή. Είναι βάναυσο το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Top