Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Ο Ομπάμα θέλει να με δολοφονήσει.
Ν' αφαιρέσει από την πατρίδα μας την ελευθερία,
τις... δωρεάν κατοικίες μας, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
τη δωρεάν Παιδεία μας, την εξασφαλισμένη τροφή μας,
για να τα αντικαταστήσει όλα αυτά με μια κλοπή,
που ονομάζεται καπιταλισμός
»
 Μουαμάρ Καντάφι

Επέτειος της δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι (20 Οκτώβρη 2011), από την "πολιτισμένη" Δύση (ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση) που ήθελε τη νέο-αποικιοκρατική ρεβάνς, την εκ νέου κατοχή γης, πλουτοπαραγωγικών πόρων και λαών, με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας και ελευθερίας!

«Και τώρα θέλω να δω
πως ακριβώς θα
ξεφύγετε, ηλίθιοι (μαλάκες)»
Μουαμάρ Καντάφι
Αυτά ήταν από τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου από την "πολιτισμένη" δύση Μ. Καντάφι

Σήμερα η Λιβύη βρίσκεται σε χάος, όπου οι τρομοκράτες στους οποίους ο Καντάφι αντιτάχθηκε πάντα είναι οι αφέντες! Ακόμη κι ο εκλεκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ Ερντογάν, με τους φονιάδες -αλλά και συμμάχους της επίσημης Ελλάδας-, τα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" βρίσκεται στη Λιβύη [Βλέπε, σε: Με τις ευχές της Ευρώπης & της Ελλάδας... δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη της Ε.Ε.!, επίσης βλέπε σε: Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ] τη Συρία [Βλέπε, 21 Φλεβάρη 2020, σε: Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!] και την Αρμενία με τη συνδρομή του κατοχικού σιωνιστικού καθεστώτος της Παλαιστίνης.

Ο Καντάφι είχε απελευθερώσει τη Λιβύη από τους κατακτητές, που την είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του φασισμού και που είχαν σφαγιάσει περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Λιβύης κι έκλεβαν το πετρέλαιο και φυσικό αέριο της χώρας ως τις μέρες μας. Είχε επιστρέψει τη γη στον λαό και άνοιξε ξανά τα σχολεία της Λιβύης που είχαν κλείσει οι "πολιτισμένοι" κατακτητές, αρνούμενοι την Παιδεία στα παιδιά και νέους της Λιβύης! Εφάρμοσε τον "αραβικό δρόμο στο σοσιαλισμό": Λαϊκή Σοσιαλιστική Λιβύη Αραβική Τζαµαχιρία - Δηµοκρατία των Μαζών.

Έναν "σοσιαλισμό" που διασφάλιζε καταρχάς τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων, που εγγυήθηκε την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων και θρησκειών, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γυναίκας στην Κοινωνία. Πόσοι δεν χλεύασαν στην Ελλάδα τον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε κατανοήσει πλήρως τι σημαίνει "αραβικός σοσιαλισμός", "Σοσιαλιστική Τζαμαχιρία" και διατήρησε άριστες σχέσεις με τον Λίβυο ηγέτη.

Χλεύαζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόσο η δεξιά, αλλά κυρίως η κοσμοπολίτικη "ανανεωτική αριστερά της εποχής μας", το καλύτερο όπλο του κεφαλαίου στην Ευρώπη των τραπεζιτών και σήμερα. Αρκεί κάποιος ν' ανατρέξει, ακόμη και σήμερα, στην Βικιπαίδεια-Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου θα διαβάσει τη "μομφή": «Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου το 1977 χαρακτήρισε το καθεστώς της Λιβύης "διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων"».
Δεν είναι τυχαίο, ή σύμπτωση ότι
ο φερετζές της "δικαιωματικής αριστεράς" και στην Ελλάδα -η "αριστερά" των κινημάτων "ανοιχτά σύνορα"-Σόρος, της λαθρομετανάστευσης, των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των "κoινωνικών καταλήψεων"-, συστρατεύτηκε με την "αραβική άνοιξη made in USA", με τους ιμπεριαλιστές για την κατάπνιξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και με τη δολοφονία του Καντάφι, με κυριότερο εκπρόσωπο
τον Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού κι αργότερα υπουργός του Συριζα... "βασιλικότερος του βασιλέως" στην υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, όσο κι αν προσπαθούσαν να διανθίσουν με κορώνες την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές... [Βλέπε, Συνασπισμός, σε: Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Λιβύη απο το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι... Ο λαός της Λιβύης είναι στο πόδι, οι θυσίες του για «ψωμί και ελευθερία» είναι ανυπολόγιστες. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλες εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία και ελευθερία...]. 

Ο Μουαμάρ Καντάφι πέτυχε στο δύσκολο έργο να εγγυηθεί σε εκατομμύρια Λίβυους στέγαση, εκπαίδευση, τροφή, εργασία, υγειονομική περίθαλψη, εν συντομία, μια σταθερή ζωή και ένα μέλλον. Αυτό συνδυάστηκε με τη δημιουργία ενός από τα λίγα πραγματικά παραδείγματα προοδευτικής προσέγγισης μιας "άμεσης δημοκρατίας" που εμπλέκει τις λιβυκές μάζες σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων με τρόπο που είναι αδιανόητο για εμάς τους Δυτικούς, θύματα ενός συστήματος όπου η εξουσία είναι αυστηρά στα χέρια μιας πολύ πλούσιας μειονότητας, μιας ελίτ στην υπηρεσία των τραπεζιτών

«H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;
Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,
του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των Αράβων»
Μουαμάρ Καντάφι
 
 
Η αλήθεια έρχεται πάντα μόνη της,
η Αλήθεια δεν χρειάζεται ποτέ δικαιολογίες




Πρέπει επίσης να θυμόμαστε τον Λίβυο ηγέτη... για την ακούραστη διεθνή δέσμευσή του,
η οποία τον οδήγησε να εγγυηθεί βοήθεια και προστασία σε επαναστάτες από όλο τον κόσμο, από την Ιρλανδία έως την Παλαιστίνη και τη Συρία, από τη Βενεζουέλα στην Κούβα και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, στο πλευρό όλων των Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων στον πλανήτη.
Ακόμα και σήμερα, η μορφή, τα έργα κι η σκέψη του Μουαμάρ Καντάφι εμπνέουν χιλιάδες και χιλιάδες, εκατομμύρια Λίβυους, έτσι ώστε η πατρίδα τους, που καταστράφηκε από ισλαμιστικές πολιτοφυλακές μισθοφόρων, από τους βομβαρδισμούς της "πολιτισμένης" Δύσης, από εμφύλιο πόλεμο και ξένες επεμβάσεις, να επιστρέψουν μαζί, για μια ευημερούσα Λιβύη. 

Πριν «εκδημοκρατιστεί» από "πολιτισμένα" κτήνη της Δύσης, η Λιβύη ήταν μια χώρα όπου η στέγαση ήταν φυσικό ανθρώπινο δικαίωμα. Το ίδιο η εργασία για όλους και εγγυημένος μισθός. Η Δημόσια Εκπαίδευση και η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν εντελώς δωρεάν. Όλοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με χρηματοδότηση για να δημιουργήσουν ένα αγρόκτημα δωρεάν. Οι μητέρες με μωρά λάμβαναν δωρεάν επιδότηση. Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας. Η βενζίνη στη Λιβύη κόστιζε μόνον 0,10 $ ανά λίτρο. Πριν την Επανάσταση του Μουαμάρ Καντάφι, μόνον το 25% των Λίβυων γνώριζαν ανάγνωση και γραφή. Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε στο 87% με αύξηση αποφοίτων Πανεπιστημίων σε 25%, μαζί η κρατική χρηματοδότηση σε όσους ήθελαν μεταπτυχιακές ή άλλες σπουδές σ' οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Λιβύη είχε τη δική της Κρατική Τράπεζα. Δεν υπήρχε μετανάστευση, δεν υπήρχαν σκλάβοι για φθηνά εργατικά χέρια στην "πολιτισμένη" Δύση.


Μουαμάρ Καντάφι: Τα σκυλιά μπορούν να γιορτάζουν στα πτώματα των Λιονταριών, αλλά τα σκυλιά θα παραμένουν σκυλιά και τα Λιοντάρια Λιοντάρια

Σχετικά:

* Και τώρα θέλω να δω πως ακριβώς θα ξεφύγετε, ηλίθιοι!

* Μουαμάρ Καντάφι: είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου

* Αμετανόητοι πολέμιοι της "αμνησίας"


«Εμείς είμαστε ένα έθνος που δεν γνωρίζει τι θα πει παραδίνομαι...
Νικάμε ή πεθαίνουμε»
 Ομάρ Αλ Μουχτάρ... το "Λιοντάρι της ερήμου"

* Από τον Ομάρ Αλ Μουχτάρ... στη Διαθήκη του Καντάφι που κανένας δεν δημοσιοποιεί... Νικάμε ή πεθαίνουμε!

 
Top