* Πηγαίνει μια θεούσα μάνα στο κυλικείο του σχολείου και ζητεί να μην πωλούνται τυρόπιττες πριν το Πάσχα. Είναι περίοδος νηστείας. Το ζήτημα πηγαίνει στο σχολικό συμβούλιο και λαμβάνεται η απόφαση: εφόσον κάποια παιδάκια νηστεύουν, θα είναι υποχρεωμένα να νηστεύουν όλα. 
* Σε μεγαλύτερη κλίμακα, προτείνει ο Άνθιμος να προσαρμοστούν όλα τα σχολικά κυλικεία της χώρας στην εκκλησιαστική διατροφή, νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή. Υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ναι; 
* Κανένας παπάς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει στον κόσμο όλο τί θα φάει. Τα πράγματα εντούτοις αλλάζουν όταν πρόκειται για ιμάμη. Μια από τι μεγάλες διαμάχες της Γαλλίας αφορά το σχολικό γεύμα. Μουσουλμάνοι απαιτούν και πετυχαίνουν να μην σερβίρουν τα σχολεία χοιρινό στην υποχρεωτική σίτιση το μεσημέρι. Ισχύει για όλους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. 
* Για τον φανατικό χριστιανό θα υπήρχε κατακραυγή. Για τον φανατικό μουσουλμάνο υπάρχει κατανόηση. Αυτή είναι η Ευρώπη της ενοχής και της ανοχής, η Ευρώπη που διαρκώς απολογείται για τον τρόπο ζωής της. 
* Με την κατάργηση του χοιρινού καταγράφηκε μια μικρή νίκη των θρησκόληπτων. Μετά ήταν τα ωράρια αρρένων θηλέων στα κολυμβητήρια. Μετά ήταν καταδίωξη των γυναικών που θηλάζουν δημόσια. Μετά η παράνομη κατάληψη οδοστρώματος για προσευχή. Και δολοφονίες: 267 νεκροί σε τρομοκρατικές ισλαμικές επιθέσεις στη Γαλλία από το 2012.
* Με τον Μακρόν λοιπόν. Για να μην κυβερνά καμία θρησκεία, για να σταματήσει η επέκταση του ισλαμοφασισμού.
 
Top