Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της εταιρείας Vodafone προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Πιο αναλυτικά η ΟΙΥΕ κάνει λόγο για συνθήκες «εργασιακού Μεσαίωνα» στη Vodafone, ενώ επισημαίνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Σωματείου στα δικαστήρια της...Ευελπίδων στις 16 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

«Η εταιρεία Vodafone το Νοέμβριο του 2018 προχώρησε σε μια ακραία αντεργατική και άκρως προκλητική ενέργεια, επεκτείνοντας το ωράριο, στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, σε 9 ώρες.

Η εταιρεία «βαφτίζοντας» την κατάργηση του ωραρίου «αύξηση διαλείμματος» παραβίασε το 8ωρο και εξανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για 9ωρη (!) εργασία.

Οι εξοργιστικές ενέργειες της εταιρείας δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι/ες έχουν πληρώσει με το αίμα τους την κατοχύρωση του 8ωρου.Το 8ωρο είναι δικαίωμα των εργαζομένων και δεν μπορεί καμία εταιρεία ν’ αποφασίζει την κατάργηση του.

Η 9ωρη εργασία με εξαντλητικούς ρυθμούς ανατρέπει τις ζωές των εργαζομένων και μειώνει τον πραγματικό χρόνο ξεκούρασης τους. Αυτό σε συνδυασμό με τα αντεργατικά μέτρα, με πρόσχημα την πανδημία, δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει !

Η ΟΙΥΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου, στηρίζει τον αγώνα τους, που την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη συνεχίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων της Ευελπίδων».
loading...
 
Top