Krikor Tsakitzian 
Η Απάντησή μου, στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα. 
Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, ακολουθώντας τα βήματα της Τουρκικής διπλωματίας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα και να τα παρουσιάσει όπως την βολεύουν, προκειμένου να πάρει με το μέρος της τη διεθνή κοινή γνώμη και να συνεχίζει απερίσπαστη τα εγκλήματά της. 
Φανερά ενοχλημένος ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, από τις αλήθειες που δημοσιεύω με προσωπική μου ευθύνη. Απόψεις που αναδημοσιεύονται σε διάφορα sites, γιατί οι άνθρωποι βλέπουν με ποιους είναι το δίκιο, προσπαθούν να αλλοιώσουν την αλήθεια. Έστειλαν στο site Politispress.gr που δημοσίευσε κείμενό μου, επιστολή διαμαρτυρίας για τα όσα αναφέρω και απαιτούν να δημοσιευθεί και μια κατάπτυστη δική τους ανακοίνωση, με μυθεύματα και διαστρεβλωμένες πληροφορίες. 
Είμαι βέβαιος πως θα ακολουθήσουν κι άλλες επιστολές και σε άλλα μέσα που φιλοξενούν τα κείμενά μου. 
Στο εισαγωγικό της σημείωμα η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει στο κείμενο που έστειλε: 
«Αγαπητέ αρχισυντάκτη, 
Γράφουμε σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ειδησεογραφικό σας ιστότοπο σχετικά με τη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ. 
Χρησιμοποιώντας το δικαίωμα απάντησης στο άρθρο του συγγραφέα το οποίο είναι με παραμορφωμένες πληροφορίες, σας ζητάμε να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας το σχόλιο του κ. Anar Huseynov, Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, που έχουμε στείλει νωρίς σήμερα. 
Με εκτίμηση, Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, 
Μαραθονοδρόμων 13, Π. Ψυχικό, Αθήνα, Ελλάδα». 

Η απάντηση που έχω να τους δώσω είναι η ακόλουθη: 
Σε μέσα τα οποία φιλοξενούν δικά μου άρθρα, σχετικά με την αλήθεια για τα αίτια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημοσιευθούν οποιεσδήποτε αναφορές φασιστών, όπως της ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν. 
Τέτοια καθεστώτα πρέπει να απομονώνονται από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να μην ακούγονται οι απόψεις τους. Είναι επικίνδυνες για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη. 
Όσο για την αποκατάσταση της αλήθειας, ας πούμε και δυο λόγια για να γνωρίζει ο κόσμος. Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζούσαν και ζουν Αρμένιοι. Ήταν από παλιά Αρμενική επαρχία. Ο πανούργος Στάλιν με το διαβολικό μυαλό, που εφάρμοσε το σύστημα του διαίρει και βασίλευε, φρόντισε να παραχωρήσει διοικητικά την περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, παρά το γεγονός ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή, όπως και σήμερα, το 90% του πληθυσμού του ήταν Χριστιανοί Αρμένιοι. 
Με την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος ο λαός του Καραμπάχ, θέλησε να αυτονομηθεί. Πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει με τους σφαγείς των προγόνων του. Σήμερα το Καραμπάχ έχει δική του κυβέρνηση και δικό του στρατό. Δεν πολεμάει στο Καραμπάχ ο Αρμενικός στρατός. Μπορεί να είναι Αρμένιοι όσοι μάχονται αλλά ανήκουν στο στρατό του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως λέμε ότι είναι Αζέροι και όχι Τούρκοι αυτοί που μάχονται αυτή την ώρα στο μέτωπο του Αζερμπαϊτζάν, άλλο τώρα που προστέθηκαν και οι 4.000 Σύριοι Τζιχαντιστές, που έστειλε ο πατερούλης Ερντογάν. 
Όσο για την ιστορία, έχω να πω πως η περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν Αρμενική και κατοικούνταν από Αρμένιους, πολύ πριν συσταθεί σε κράτος το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο κάνει την εμφάνισή του μόλις το 1918. Πιο πριν δεν υπήρχαν Αζέροι, αλλά φυλές Μογγόλων νομάδων. 
Σκεφτείτε ότι η Κόλα Κόλα είναι αρχαιότερη από το Αζερμπαϊτζάν, γιατί φτιάχτηκε το 1886. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι μιλάνε για ιστορικά εδάφη που λένε ότι τους ανήκουν. 
Άλλες δυο περιοχές που ήταν αιώνες τώρα Αρμενικά εδάφη, είναι του Ναχιτσεβάν, Τουρκόφωνο κρατίδιο στα Νοτιοδυτικά σύνορα της Αρμενίας και η περιοχή γύρω από τη λίμνη Βαν, που κατέχει η Τουρκία. 
Αυτά για να μαθαίνει και ο κόσμος που δεν γνωρίζει και ακούει αρλούμπες από τα κανάλια, όπως αυτές που ξεστόμισε ο κ. Ευαγγελάτος από το Mega στην εκπομπή της Δευτέρας. Φαίνεται θα διάβαζε την ανακοίνωση του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Χουσεΐνοφ. 
Ας περάσει από το ψυχικό να του απονεμηθεί το παράσημο φιλίας προς τους Αζέρους.
 
Top