Με μια ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι θα κάνει προσλήψεις εποχικού προσωπικού που θα χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων στα πλαίσια της σχετικής υποχρέωσης λήψης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την επίτευξη του περιορισμού και της μετάδοσης του COVID – 19, στα οποία ενδεδειγμένα μέτρα ανήκει και η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων (σκύλοι – γάτες).

Ο Δήμος στοχοποιεί ξαφνικά τα αδέσποτα ζώα,καθώς όπως διαβάζουμε στο zoosos.gr δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν οτι τα αδέσποτα αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο λόγω του Κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικη μαλιστα είναι η διερεύνηση ακόμη και από τα Ελληνικά Hoaxes που τονίζουν ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί ο Κορωνοϊος από τα ζώα συντροφιάς στον άνθρωπο.

Μαλιστα στα social media έχουν ήδη αναρτηθεί φωτογραφίες από χρήστες που υποστηρίζουν ότι είναι από τις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, οι φωτογραφίες  όμως είναι δεν είναι του 2020.  Απόδειξη ότι βρήκαμε την συγκεκριμένη φωτογραφία σε  άρθρο του serreslife.gr του 2014.

C90E7525 7935 416C 9D3D 7E5B38A8E646

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλει μεγάλη προσοχή για το τι ισχύει τελικά.

 
Top