Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού καθώς και στους ελέγχους που γίνονται αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μανώλη Παρδάλη και τη Στεφανία Κασίμη.

Αναφερόμενος στο μέτρο που έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα και θα ισχύει μέχρι και την Κυριακή σχετικά με τη ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε πως θεωρεί ότι θα πάρει παράταση. “Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρώ δεδομένο ότι θα πάρει παράταση, εκτός εάν έχουμε τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά που έχουμε σήμερα που θα δείχνουν ότι έχει εξαλειφθεί ο ιός, κάτι το οποίο το αποκλείω. Το μέτρο ισχύει για τους χώρους τους οποίους οι επιχειρήσεις καταλαμβάνουν νομίμως”, δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης και πρόσθεσε:

“Και σήμερα, άσχετα με τους ορθίους και τους καθήμενους υπάρχει μία αναλογία πληθυσμού ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα μικρά μπαρ που έχουν εσωτερικούς χώρους κάτω από 60 τ.μ. έχουμε θεσπίσει ειδική διαδικασία που είναι σε ισχύ, προβλέπεται η χρήση της μπάρας και με τη χρήση σκαμπό και φυσικά μπορούν να αναπτύξουν και καθίσματα αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος. Αυτές οι ρυθμίσεις, δεν είναι ρυθμίσεις σε μία κανονική περίοδο... Αυτά είναι μέτρα περιορισμένης ισχύος, μέχρι δηλαδή να βγούμε από αυτή την επιδημία και βελτιώνονται με βάση την κατάσταση που επικρατεί από τη διασπορά του Covid - 19 ”.

Σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε ότι “έχουν ξεπεράσει τους 22.000 από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα και έχουν επιβληθεί περισσότερες από 350.000 ευρώ πρόστιμα και έχουν κλείσει δεκάδες καταστήματα που δεν τηρούσαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης”.

Ακούστε το ηχητικό:

 
Top