Giorgos Petalotis 

Πληροφορούμαι ότι ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση των Βατοπεδινών και με τον τρόπο αυτό απεφάνθη αμετάκλητα πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την ανυπαρξία δικαιώματος κυριότητάς τους επί της λίμνης Βιστωνίδας και των εκτάσεων πέριξ αυτής. 

Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την δημοσίευση και του πλήρους κειμένου της απόφασης. Το παρήγορο είναι ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει η μοναδικά καθοριστική απόφαση για το καθεστώς της λίμνης, παρά τις τεράστιες προσπάθειες ενός συστήματος διαπλοκής να συγκαλύψουν αυτό το σκάνδαλο.

Λοιδορηθήκαμε και στοχοποιηθήκαμε αισχρά όσοι ελάχιστοι, κόντρα σε πανίσχυρες εξουσίες, αρνηθήκαμε να δεχθούμε ότι κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην ιεραρχία μιάς Μονής, μπορούν να κινούν υπέρ τελικά οικονομικών συμφερόντων έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σε Υπουργεία, σε Δικαστήρια , σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τελικά αντιδράσαμε όπως πρόσταζε η συνείδησή μας. Πέσαμε σε τοίχους, σε πληρωμένους συκοφάντες, σε στρατευμένα πλήθη, μηνυθήκαμε από βουλευτές της ΝΔ , μέχρι και την Βουλή έκλεισε εσπευσμένα η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 για να παραγραφούν τα αδικήματα υπουργών της. Πρώην και νυν Υπουργοί μας έστελναν στο εξώτερον πυρ, από διάφορα κόμματα .

Δεν είναι καιρός για θριάμβους φυσικά. Γιατί η δημόσια περιουσία που χαρίστηκε δήθεν ως ανταλλαγή , παραμένει ακόμη στη χρήση των Βατοπεδινών. ´Οπως και θα πρέπει να αποκατασταθούν και άλλες εκκρεμότητες . Αναμένοντες λοιπόν την δημοσιοποίηση του κειμένου της απόφασης, ειδικά του σκεπτικού της, θα έχουμε να συζητήσουμε πολλά .
 
Top