"Είναι μια ευχάριστη ημέρα σήμερα για το υπουργείο Ανάπτυξης, πρώτον γιατί βρισκόμαστε εδώ στη Σύρο με τον πρέσβη των ΗΠΑ και συναδέλφους υπουργούς και παρακολουθούμε την εξέλιξη του ναυπηγείου που είναι πραγματικά εκπληκτική. Μια ιστορία μεγάλης επιτυχίας για την αναγέννηση της ελληνικής ναυτικής βιομηχανίας. Όπως ξέρετε έχουμε βάλει στόχο την Ελευσίνα, που έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία, έχουμε μια τροπολογία στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη και αμέσως μετά ακολουθεί ο Σκαραμαγκάς. Ο διαγωνισμός είναι εν εξελίξει και έχει την εποπτεία ο κ. Σταϊκούρας. Και να σας πω και ένα ευχάριστο νέο σήμερα το πρωί η Ernst Young, δημοσίευσε παγκοσμίως τον δείκτη που έχει για την διεθνή κατάταξη των χωρών με βάση τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Η Ελλάδα ανέβηκε έξι θέσεις το 2019, από τη θέση 25 στη θέση 29 και είναι η καλύτερη θέση που έχουμε τα τελευταία 14 χρόνια" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι "Στην ανάλυση γράφουν ότι η εξέλιξη της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, έχει αυξήσει τόσο τον βαθμό αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους, που ποντάρει η Ernst Young ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα ανέβει περαιτέρω σε αυτόν τον σημαντικό πίνακα" πρόσθεσε.

"Πετύχαμε τον στόχο για την ανάπτυξη 2% για το 2019, πετύχαμε την άνοδο κατά 9 θέσεις στον διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας μετά από πολλά χρόνια. Πετύχαμε την άνοδο έξι θέσεις όπως σας είπα στον πίνακα επενδύσεων. Ψηφίσαμε έναν νόμο που κάνει έυκολη τη ζωή των επενδυτών και γι' αυτό είχαμε και αυτή την αύξηση των δεικτών. Ξεκολλήσαμε την CretaFarms, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, ξεκολλήσαμε την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, ξεκολλήσαμε την επένδυση στην Κασσιόπη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που βρήκαμε επενδυτή. Προχωρήσαμε σε μεγάλη αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Φτιάξαμε με την ενεργοποίηση της αναπτυξιακής τράπεζας χρηματοδοτικά εργαλεία πρωτόγνωρα, που δεν είχαν λειτουργήσει ποτέ. Ετοιμάσαμε μαζί το το ΥΠΟΙΚ τον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα δώσει λύσεις σε πολλά νοικοκυριά και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Προσπαθούσαμε κάθε ημέρα κάτι να κάνουμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Έλληνα Πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού. Τώρα, σε αυτοκριτική ξέρετε εγώ έχω κάποια προτερήματα, έχω και ένα βασικό ελάττωμα, που καλό είναι να το αναγνωρίζω. Πάσχω από την λεγόμενη ακράτεια λόγου. Θα μπορούσα να είχα πει λιγότερα κυρίως σε ότι αφορά σε ημερομηνίες. Αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως αυτές οι ημερομηνίες να πίεσαν λίγο το σύστημα παραπάνω αλλά και εμένα" ανέφερε σε έναν απολογισμό του ενός έτους στη θέση του υπουργείου.

"Δεν προανήγγειλα καμία δίωξη. Άλλωστε εγώ ότι η κ. Τουλουπάκη έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και το άρθρο 86 το λέω εδώ και δύο χρόνια. Δεν είπα κάτι καινούργιο, από ότι λέω σταθερά εδώ και δύο χρόνια. Χαίρομαι, αισθάνομαι σε αυτό μια μικρή δικαίωση, ότι επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη σε ένα συγκεκριμένο πράγμα που είναι η παραβίαση του Συντάγματος, αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνησή του. Εγώ δεν θέλω να παραβιάζω το τεκμήριο αθωότητας της κ. Τουλουπάκη. Δεν θέλω να κάνω στην κ. Τουλουπάκη, όσα έκανε η κ. Τουλουπάκη εναντίον μου. Το αντίθετο, την θεωρώ αθώα, όμως είναι καλό για όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει για το πώς διεξήγαγε την έρευνα για την Novartis να πάει και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις" σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 
Top