Εντυπωσιακή, για ακόμη μία χρονιά, ήταν η πανήγυρις της Παναγίας των Βλαχερνών στο Κερατσίνι. Στον εσπερινό της εορτής (1/7) χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκόπιος, ενώ ανήμερα της εορτής (2/7) στον όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, κ.κ. Αλέξιος. Του μεθέορτου εσπερινού και της λιτανείας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ.κ. Χρυσόστομος.

Σε όλες τις ακολουθίες συμμετείχαν οι ιερείς του Ναού, ο Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Σταυρίδης, ο Αρχιμ. Μαρίνος Πιτσικάλης, ο π. Ιωάννης Σταματιάδης, ο π. Ελευθέριος Σεργιάνης, αλλά και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Λαμπρή και η περιφορά της εικόνας, αλλά εξίσου οργανωμένα τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας, που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και την συνόδευαν. Εκατοντάδες κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να προσευχηθεί στον Ναό και να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας μας. Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, η οποία πυροβολήθηκε στη Μάχη της Ηλεκτρικής που διαδραματίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1944, στο Κερατσίνι.
e-peiraias
 
Top