Άρθρο-Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων 2020.

Η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων με πρωτοβουλία της ΟΗΕ (γνωστή και με τον αγγλικό όρο), προκειμένου να καταπολεμηθεί η εμπορία ανθρώπων,η εξαναγκαστική εργασία κι η σeξουαλική εκμετάλλευση. Πρόκειται για την τρίτη πιο επικερδή δραστηριότητα μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.


❗️Κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking,οι 800.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν πάνω από το 70% των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας και σήμερα είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία COVID-19,η οποία ενέτεινε τις παγκόσμιες ανισότητες και άφησε εκατομμύρια άτομα εκτεθειμένα στον κίνδυνο της σeξoυαλικής εκμετάλλευσης της καταναγκαστικής εργασίας των αναγκαστικών γάμων και άλλων εγκλημάτων.

❗️Το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων για το 2020 είναι “Δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή για τον τερματισμό της εμπορίας ανθρώπων.’’
Τόσο η πολιτεία όσο και ο καθένας ξεχωριστά, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα θύματα εμπορίας... ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προστατεύσουμε και να περιθάλψουμε με αλληλεγγύη τα θύματα που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι πρόσφυγες, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι γυναίκες...ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δεσμευτούμε πως θα εργαστούμε για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς με μηδενική ανοχή στα φαινόμενα εκμετάλλευσης.

Σταυρούλα Βουτυράκου,
Εκπαιδευτικός,
Πολιτευτής της Β' Πειραιά
 
Top