Κελιά που θυμίζουν πολυτελή διαμερίσματα με έπιπλα, τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, κουφώματα αλουμινίου, σύγχρονα μπάνια, κουζίνες, ηχοσυστήματα, ενώ στην ίδια πτέρυγα υπάρχουν και κελιά με τοίχους και ταβάνια υπό κατάρρευση, με σκουριασμένα κρεβάτια, σάπια ξύλινα έπιπλα και έντονη τη δυσωδία.
Οι συγκεκριμένοι χώροι κράτησης βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού και η εικόνα που παρουσιάζουν αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα». Οι φωτογραφίες φανερώνουν πως στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν κρατούμενοι δυο κατηγοριών. Αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρούν ανενόχλητοι σε ανακαινίσεις των κελιών τους όπως αυτό στο οποίο κρατούνταν στη Β πτέρυγα Ρώσος κακοποιός. Και δίπλα τους αυτοί που μένουν σε κελιά τρώγλες.
Η αποκάλυψη για τα κελιά σουίτες έγινε μετά από επίσκεψη στο χώρο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μεταφερθούν από τις φυλακές Κορυδαλλού περίπου 500 κρατούμενοι οι οποίοι πλέον δεν έχουν άλλες δικαστικές εκκρεμότητες. Στόχος στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα να παραμείνουν λιγότερα από 1000 άτομα.
Επίσης θα γίνει διαχωρισμός των κρατουμένων ανάλογα με τα αδικήματά τους ή τη συμπεριφορά τους στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Δείτε το βίντεο από το Μega
 
Top