Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης αποκάλυψε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την εκκλησία ούτως ώστε να αποτραπεί η δημιουργία κλειστής δομή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε να μη νοικιάσει στο κράτος τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί την προσφυγική δομή.

«Κερδίσαμε ακόμα μία μεγάλη μάχη, όμως δεν εφησυχάζουμε, θα επαγρυπνούμε διαρκώς. Όλοι μαζί, διοίκηση, αντιπολίτευση, Αντιπεριφερειάρχης και λαός ενωμένοι τα καταφέραμε. Βεβαίως και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου και στην αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση, που βρήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφτηκα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο και τους επικεφαλής κ. Μπερδελή και κ. Βαρελά και ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα μας και εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, η οποία το ενέκρινε ομόφωνα, να μη νοικιάσει τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ στο Υπουργείο και επομένως να μη μπορεί αυτό, να εγκαταστήσει δομή μεταναστών – προσφύγων» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
Μετά από τη συνεδρίασή της, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απάντησε στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.
 
Top