Του Άρη Σπίνου

Επειδή η πανδημία του κορωναιού ανέδειξε τον ευεργετικό ρόλο των γιατρών θα πρέπει να τους αποδώσουμε και επιπλεόν εύσημα για την περίπτωση του υπόδικου για κακουργήματα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.Στις 24/2/2014 οι έγκριτοι ...

συνήγοροι υπεράσπισης του τότε προφυλακισμένου επιχειρηματία έκρουσαν σε συνέντευξή Τύπου, που παραχώρησαν το γεγονός ότι ο Λαυρεντιάδης να αποφυλακιστεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του αφού πλέον όπως είπαν τότε έχει...80% αναπηρία.!!
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – που παραχωρήθηκε ενώ αναμενόταν το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας- παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες που «μαρτυρούν» κατά τους 2 ιατροδικαστές, την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου ασθενούς, λόγω (και) της προσωρινής του κράτησης εδώ και 15 μήνες στον Κορυδαλλό.Τις φωτογραφίες αυτές δημοσιεύουμε σήμερα,όπως άλλωστε είχαν δημοσιευτεί και στο ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

Όπως τόνισαν δικηγόροι και ιατροδικαστές, ο Λαυρεντιάδης ήταν ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%.



«Ο Λ. Λαυρεντιαδης αποφάσισε τώρα να γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του, διότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.




Από την πλευρά της η δικηγόρος Αθηνών – Παρισίων κυρία Γεωργία – Κούβελα Πικέ επισήμανε πως η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία ισοδυναμεί με «οδυνηρό βασανιστήριο» αφού οι συνθήκες κράτησης του, όπως ανέφερε η ίδια, είναι τέτοιες που τον εξευτελίζουν, καθώς θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του. Επικαλούμενη δε αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου η δικηγόρος επισήμανε ότι το σωφρονιστικό περιβάλλον του κρατούμενου πρέπει να είναι τέτοιο που δεν θα θίγει την αξιοπρέπειά του.

«Τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Στηρίζεται στη θέληση των συγκρατουμένων του ώστε να μπορεί ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινής του υγιεινής» είπε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης.



«Έχει επηρεαστεί το αναπνευστικό του σύστημα. Είναι μόλις 42 ετών και η κατάσταση της υγείας του είναι σε τέλμα. Είναι πάνω σε τροχαλητό καροτσάκι που ο ίδιος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει» επισήμανε ο ιατροδικαστής και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία δυνατότητα να περπατήσει, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και η μεταφορά του σε νοσοκομείο θα έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη λόγω των επαπειλούμενων λοιμώξεων, πρέπει να μείνει στο ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει στην οικία του», προσέθεσε ο ίδιος. Την άσχημη κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία βεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Ευστράτιος Καλλίτσης.










Σήμερα όλα όμως για τον γνωστό επιχειρηματία...έχουν αλλάξει!Και περπατάει και χειραψίες κάνει και αναπηρικό καροτσάκι δεν χρειάζεται και κρουαζιέρα με θαλαμηγό πηγαίνει.Δεν αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους γιατρούς που τον ανέλαβαν μετά την αποφυλάκιση του;

 ΕΔΩΛΙΟ
 
Top