Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 07/04/2020 Αναφορά, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την «Άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου».  

Ο κ.Μανωλάκος συμμεριζόμενος την εύλογη ανησυχία που εκφράζει ο Δήμαρχος Πόρου, λόγω της υποστελέχωσης που πλήττει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, υπογραμμίζει την ανασφάλεια που κυριαρχεί μεταξύ των κατοίκων του Πόρου εν μέσω κορωνοϊού και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δοθεί μία αποφασιστική λύση, στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, προς όφελος της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών.   

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς: 

Κύριε Υπουργέ,

Καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή του δημάρχου Πόρου, με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου, καθώς και την ανεξάρτητη λειτουργία του από το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Σύμφωνα με την επιστολή, παρότι ήδη από το 2017 υπάρχει ΦΕΚ για την πλήρωση πέντε οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι θέσεις αυτές δεν έχουν καλυφθεί ποτέ με αποτέλεσμα το Ιατρείο Πόρου να υπολειτουργεί, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού.

Στο εν λόγω πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, υπηρετεί μια ιατρός και μια αγροτική ιατρός, προσωπικό στο οποίο συχνά μάλιστα ανατίθενται απογευματινές εφημερίες και στο Κέντρο Υγείας Γαλατά ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά το νησιωτικό χαρακτήρα του Δήμου δεν λειτουργεί 24ωρη βάρδια ετοιμότητας.

Σας παρακαλώ, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου, ειδικά  σε αυτή τη χρονική συγκυρία που θα πρέπει να βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ο Αναφέρων Βουλευτής,
Νικόλαος Μανωλάκος, 
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ

 
Top