Με αναφορά στην Αρχαία Σπάρτη ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 11 Μαΐου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Λένε ότι στην αρχαία Σπάρτη, άρρωστα, ανάπηρα παιδιά πετάγονταν από την κορυφή του Ταϋγέτου. Σήμερα, ιστορικοί και αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο ένας θρύλος, ένας μύθος. Γνωρίζουμε όμως ότι η κοινωνία της Σπάρτης χτίστηκε πράγματι σε μια άκαμπτη τάξη. Ωστόσο, αυτό δεν βοήθησε» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Μάλιστα, γίνεται αναφορά πως η φυλή των Σπαρτιατών εγκατέλειπε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν σαν βάρος. Τα ίδια τους τα παιδιά τους άφηναν λίγο φαγητό και τους εγκατέλειπαν, αφήνοντάς τους να πεθάνουν και να φαγωθούν από άγρια ζώα. Υπάρχει ένας θρύλος ενός ηλικιωμένου που τον εγκατέλειψαν και εκείνος πίστευε και ήλπιζε πως οι γιοι του θα επέστρεφαν να τον πάρουν. Μπορείτε να φανταστείτε τους εαυτούς σας να κάνετε με τους γονείς μας, με τους παππούδες μας, κάτι τέτοιο; Δεν θα το πιστέψω ποτέ. Αυτό δεν είναι στο DNA μας. Επειδή μεγαλώσαμε από τους προγόνους μας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Με τις αξίες της αμοιβαίας βοήθειας, της αλληλεγγύης, η Ρωσία έχει ζήσει χίλια χρόνια. Και σήμερα είναι ο κύριος πυλώνας της πολιτείας μας».

«Για εμάς τώρα, το κύριο μέλημά μας είναι οι άνθρωποι, οι ζωές. Διαφορετική επιλογή δεν υπάρχει. Είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη. Ξέρω ότι η πλειοψηφία των Ρώσων ενεργεί σωστά. Σώζουμε ζωές. Σώστε ζωές. Και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν», είπε ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο από το Open:

 
Top