Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού ενημερώθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόνοια η οποία πρέπει να ληφθεί ώστε να διασωθεί η πραγματική οικονομία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον των εργαζομένων αλλά αντίθετα είναι αναγκαία η συνεργασία του εμπορικού κόσμου με τους εργαζόμενους, επειδή η κρίση είναι οριζόντια.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως δεν πρέπει να λείψει ούτε ένα ευρώ από το καταναλωτικό κεφάλαιο, επειδή αυτό είναι αναγκαίο για να κινηθεί η αγορά, και πως πρέπει να αναλάβει η πολιτεία το κόστος της περιόδου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Φάμελλος και από τον Εμπορικό Σύλλογο ο πρόεδρος Παντελής Φιλιππίδης, ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Καλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Πάνος Μενεξόπουλος.

 
Top