Στην πρωτόγνωρη επιχείρηση που εκτυλίσσεται στον Έβρο, στα αίτια της κλιμακούμενης επιθετικότητας που επιδεικνύει η Τουρκία, αλλά και στην αποφασιστική και ψύχραιμη αντίδραση της Ελλάδος, αναφέρθηκε ο  Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νίκος Μανωλάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4».

Ο Ερντογάν δεν κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες φόβου και πανικού, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ευρώπη, τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως, η επιθετική στάση της Τουρκίας οφείλεται καταρχάς στην αποτυχημένη έκβαση των επιχειρήσεών της στη Συρία.

 Τα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο με αφορμή το μεταναστευτικό, αποτελούν στοιχεία υβριδικού πολέμου, σημείωσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας πως, η παραπληροφόρηση και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις που εξαπολύει η Τουρκία, αντιμετωπίζονται με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

 Αναφορικά δε με την τάση της Τουρκίας να αποσιωπεί και να αποκρύπτει την πραγματική έκταση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην επικράτειά της, τη στιγμή που το φαινόμενο καταγράφεται παγκοσμίως, ο Νίκος Μανωλάκος, σχολίασε πως αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ενός αυταρχικού καθεστώτος, που θέτει σε δεύτερη μοίρα την αξία της ανθρώπινης ζωής.

«Η Τουρκία αποκρύπτει (τον κορονοϊό), διότι η ανθρώπινή του διάσταση, αποδομεί τον εθνικιστικό πυρετό που καλλιεργεί συστηματικά το καθεστώς Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος», τόνισε εμφατικά, τη στιγμή που η αξία της ανθρώπινης ζωής, αναδύεται παγκοσμίως.
 
Top