Ανακοινώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και το δεύτερο στην Αθήνα. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά δεν φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 36χρονη εργάζεται ως καθηγήτρια και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νηπιαγωγείο που έκλεισε για προληπτικούς λόγους πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης.

Εν τω μεταξύ, οι εξετάσεις που έγιναν το βράδυ σε 4 δείγματα από παιδιά σχετιζόμενα με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, που ασθενεί από τον κορονοϊό, βγήκαν αρνητικά. Επίσης , αρνητικά βγήκαν τα δείγματα επτά ατόμων που είχαν επιστρέψει από Ιταλία και εξετάστηκαν στο ίδιο νοσοκομείο.

"Το τέταρτο κρούσμα σχετίζεται και αυτό με ταξίδι στην Ιταλία και έκθεση σε μια επιδημική περιοχή. Επομένως, αυτή τη στιγμή άτομο που μολύνθηκε στην Ελλάδα είναι μόνο το παιδί της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, που και αυτό σχετίζεται με το εξωτερικό. Άρα αυτή η κατάσταση περιμένει η ίδια, δηλαδή όσα κρούσματα έχουμε συνδέονται με την γειτονική μας Ιταλία" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Νικόλαος Σύψας που είναι Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και πρόεδρος στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Λαϊκό».

Μιλώντας στον Δημήτρη Πετρόπουλο και Γιώργο Κακούση τόνισε ότι "ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Γι'αυτό και λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα από την πολιτεία".

Κορονοϊός: Ποια σχολεία έκλεισαν προληπτικά Εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν το κλείσιμο οκτώ σχολείων στην Αττική για προληπτικούς λόγους.

Τα παρακάτω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι:

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

11ο Λύκειο Περιστερίου

1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών

1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

1ο ΓΕΛ Γλυφάδας

19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

5ο Δημοτικό Περιστερίου

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους παραμένουν επίσης και τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού και το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

Το 105ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στη Μαλακοπή, θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες καθώς σε αυτό φοιτά ο γιος της 38χρονης. Τόσο το παιδί όσο και η μητέρα του έχουν προσβληθεί από τον ιό.

 
Top