Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δηλώνει ανοιχτό στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ωστόσο, πηγές του υπουργείου επισημαίνουν πως μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί από τις τοπικές αρχές προτάσεις για νέους χώρους ή για τον καθορισμό συνάντησης με τον υπουργό.

Οι συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους». Διευκρινίζουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας του υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών πρώτης γραμμής. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα «δεν έχουν γίνει προτάσεις», την ώρα που «τα περιθώρια στενεύουν».

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, δήλωσε πως “είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε διάλογο από μηδενική βάση ανά πάσα στιγμή”. “Εδώ είμαστε για διάλογο και από τις 3 σήμερα και μετά θα είμαι στην Αθήνα, ανοικτή η πόρτα μου, το τηλέφωνό μου για διάλογο”, είπε ο περιφερειάρχης, ενώ ερωτηθείς εάν, “με τον Μηταράκη τα έχετε σπάσει ή θα κουβεντιάσετε;”, απάντησε: “Καθόλου, καθόλου είναι πολίτης του βορείου Αιγαίου, τον αγαπάμε τον κ. Μηταράκη”.

 
Top