Δήλωση του βουλευτή Α Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικόλαου Μανωλάκου , ο οποίος υπήρξε και διακεκριμένος αθλητής Πυγμαχίας των Ερυθρολεύκων, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Νικόλαου Μανωλάκου:

"Είναι προφανές ότι, ο  Ολυμπιακός μας, η διοίκηση και ο κόσμος του, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος και να ζητά  ίσες αποστάσεις για όλες τις ομάδες, είτε είναι μεγάλες είτε είναι μικρές.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουμε γίνει μάρτυρες  σε ένα ακόμα επεισόδιο στο πεδίο μαχών του πολύπαθου ποδοσφαίρου μας.  

Το λαϊκό  αυτό άθλημα,  πέραν του ότι ευχαριστεί ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, είναι συνδεδεμένο με ισχυρούς  παράγοντες της χώρας και συνακόλουθα με μεγάλα και ανταγωνιστικά οικονομικά συμφέροντα. 


Η πολιτεία και κατά συνέπεια οι εκάστοτε κυβερνήσεις, λειτουργούν ρυθμιστικά, καθορίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο,  αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει αυτοδιοίκητο και αθλητική δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης  υπάρχει, κατά την επικρατούσα τουλάχιστον άποψη, παράνομη ενέργεια, αφού  ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, μέσω παρένθετου προσώπου, έχει αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης.

 Η αθλητική δικαιοσύνη, στην οποία θα έφτανε αρμοδίως η υπόθεση,  όφειλε να εξετάσει το αποδεικτικό υλικό και σε περίπτωση κατά την οποία  δεν υπήρχε αμφιβολία περί του γεγονότος,  θα έπρεπε να επιβάλει την προβλεπόμενη από το νόμο ποινή του υποβιβασμού.

Να σημειώσουμε ότι, κατά το παρελθόν,  έχουν υποβιβαστεί για διάφορους λόγους, ιστορικές και λαοφιλείς ομάδες, όπως η ΑΕΚ ο ΑΡΗΣ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ , συνεπώς δεν είναι πρωτοφανές.

Το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης έλαβε χώρα σε μια εποχή που  η ενότητα και η εθνική ομοψυχία είναι  απαραίτητα στοιχεία για την  πορεία της χώρας.  

Για το λόγο αυτό, η Κυβέρνηση, τα αντανακλαστικά της οποίας λειτούργησαν άμεσα,  παρενέβη προς την κατεύθυνση της αποτροπής έκρυθμων καταστάσεων και της παραπέρα  εξυγίανσης στο χώρο του ποδοσφαίρου πάνω σε νέα πλαίσια, με τη συνεργασία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.  

Δηλαδή προτίμησε το μικρότερο κακό, αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να αποφευχθούν εξελίξεις,  που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις  εθνικής διαίρεσης.

Το αν τελικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε, θα φέρει καλά αποτελέσματα, μένει να αποδειχτεί το προσεχές διάστημα, καθόσον η ΟΥΕΦΑ, δεν έχει εκφράσει ακόμα την απόφαση της.


Πιστεύω ωστόσο, ότι για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός, στον οποίο υπήρξα αθλητής, θα κηρυχθεί και πάλι πρωταθλητής, διότι έχει μάθει να κερδίζει τίτλους, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που θα το αποδείξει και φέτος".

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Top