Την μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ευρώπης δημιούργησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Περιστέρι η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων μαζί με τον Δήμο Περιστερίου, διεκδικώντας μία θέση στο ρεκόρ Γκίνες.

Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 35.000 κομμάτια, τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους πέντε τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.

Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα. Η πίτα κόπηκε σε μία μεγάλη γιορτή που στήθηκε το απόγευμα στο Περιστέρι από το Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, παρουσία χιλιάδων πολιτών, που ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 210 kg άχνη, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 93 kg κονιάκ, 2,5 κουτί βανίλια.

Δείτε το βίντεο:

 
Top