Επ' αυτοφώρω συνελήφθη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 40χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να αποσπάσει από ηλικιωμένη χρηματικό ποσό ως εγγύηση επιστροφής φόρου.

Σύμφωνα με την έρευνα Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο δράστης με τη βοήθεια συνεργού του που αναζητείται, κινούμενοι με αυτοκίνητο, εντόπιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενικών προσώπων τους, τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφής χρηματικών ποσών από την εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα επιπλέον δύο περιπτώσεις απάτης, στη Μεταμόρφωση και το Ηράκλειο Αττικής.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: ΑΝΤ1

 
Top