Στην υιοθέτηση ενός μοντέλου που θα επιτρέψει στην ΕΡΤ να μην εγκλωβίζεται σε προγράμματα και εκπομπές που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις στο μέτωπο της τηλεθέασης προσανατολίζεται το δίδυμο Ζούλα-Γαμπρίτσου.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ στο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά", η διοίκηση του Ραδιομεγάρου είναι αποφασισμένη να προχωρεί σε δραστικές ενέργειες όταν ένα concept δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και ιδιαιτέρως όταν φαίνεται να μην υφίστανται περιθώρια βελτίωσης.

"Θα κάνει το κάθε πρόγραμμα τον κύκλο του, ωστόσο, είναι σαφές πως δεν θα τραβιούνται από τα μαλλιά εκείνα που δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, όπως γινόταν την προηγούμενη τετραετία, κυρίως με τις εκπομπές που εξυπηρετούσαν την προώθηση των τότε κυβερνητικών πεπραγμένων", τονίζουν οι γνωρίζοντες τις διαθέσεις του Μαξίμου για τη λειτουργία κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετά την ανάληψη της εξουσίας ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια ενημερωτικές εκπομπές που προπαγάνδιζαν τις θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι πάτωναν κυριολεκτικά στα νούμερα δεν κόβονταν με τίποτα, οι σημερινοί διοικούντες το Ραδιομέγαρο επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, ρίχνοντας καθαρά το βάρος στις πρωτοβουλίες για την προσέλκυση κοινού.

Ως εκ τούτου, οι μόνες εκπομπές που λανσαρίστηκαν μετά την 7η Ιουλίου είναι αυτή της Όλγας Τρέμη και η πρωινή με τους Κοτταρίδη-Πιτταρά, ενώ διατηρήθηκε από την προηγούμενη κατάσταση η αντίστοιχη των Λασκαράτου-Μιχελιδάκη.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τα σχεδιαζόμενα προγράμματα το μόνο που θα έχει ισχυρή δόση ενημέρωσης είναι μία infotainment μεσημεριανή εκπομπή , που θα ξεκινά στη μία το μεσημέρι. Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, κανείς και τίποτα δεν θα είναι υπεράνω τηλεθέασης. Μάλιστα, για την επίτευξη όσο το δυνατόν πιο θετικών αποτελεσμάτων στο κομμάτι αυτό, εξετάζεται η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ εταιρείας, που θα παράγει τηλεοπτικό υλικό.

loading...
 
Top