Ελεύθερος αφέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για εμπρησμούς καρναβαλικών κατασκευών, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο ιερέας παραπέμπφθηκε σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σε σχέση με το κίνητρο, ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως “είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις”.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον ιερέα το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τον εμπρησμό μίας ακόμη καρναβαλικής κατασκευής στην περιοχή του Ακταίου και επιπλέον κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε τρεις ακόμη καρναβαλικές κατασκευές στο κέντρο της Πάτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ: tempo24.news

 
Top