Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Parianostypos.gr”, κατά το προσεχές διάστημα προβλέπεται να ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων επέκτασης του αεροδρομίου της Πάρου.

Στα νέα έργα, περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού, η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων καθώς και υδραυλικά έργα για τη στήριξη των δυτικών πρανών.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημοπράτηση του συνόλου των έργων εντός του 2020 και ο προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 38 εκατ. ευρώ.

Το psts.gr, επικοινώνησε με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο για το εν λόγω ζήτημα. Ο κ. Κωβαίος μας είπε ότι γνωρίζει τους σχεδιασμούς, δεν είναι σε θέση όμως να επιβεβαιώσει αυτή τη στιγμή τα χρονοδιαγράμματα και το πρόγραμμα των νέων έργων επέκτασης. Ωστόσο, ειδικός σύμβουλος σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου, είναι επιφορτισμένος με το θέμα της νέας επέκτασης του ΑεροδρομίουΠάρου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κωβαίος τόνισε στο psts.gr:

«Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε για τη νέα επέκταση του αεροδρομίου γιατί πιστεύουμε ότι οι τουριστικές εισροές θα αυξηθούν σημαντικά την επόμενη περίοδο.

Θεωρούμε – όλοι οι παριανοί – το νέο αεροδρόμιο και «δικό μας παιδί» αφού ως γνωστόν, η δική μας κινητοποίηση και συνεργασία είχε καθοριστική συμβολή στη δημιουργία του και στην αλλαγή του τουριστικού τοπίου στο νησί. Ως δημοτική αρχή, παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανακοινώσουμε πολύ θετικά νέα» μας ανέφερε ο κ. Κωβαίος.

Πηγή: psts.gr

loading...
 
Top