“Θέτουμε σήμερα με επιστολή στον Πρωθυπουργό την παραίτηση μας”, είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Εγώ προσωπικά δήλωσα ότι είμαι ικανοποιημένος που κλείνει το ΚΥΤ μέσα στην πόλη της Σάμου, ήταν και στοιχείο του δικού μας αγώνα, αλλά αυτό το οποίο προγραμματίζεται για 5.000 συν ως στόχος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από κανέναν αιρετό πάνω στο νησί. Ο δήμος μας έχει 20.500 εγγεγραμμένους καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πλέον φτάνουμε σε εκρηκτικά νούμερα επίσημης δομής, που σημαίνει ότι σε μία ανάλογη έκρηξη του μεταναστευτικού δημιουργούμε έναν άλλο δήμο μέσα στον δήμο με πρόσφυγες - μετανάστες στην παραμεθόριο. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και δεν τηρεί και κάποια αναλογία”, σημείωσε ο κ. Στάντζος και πρόσθεσε:

“Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι είμαστε σε διαχείριση μεταναστευτικού το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσωπικά λοιπόν και ο συνδυασμός μου, έχουμε αποδεχτεί, ξέροντας τι αποδεχόμαστε, δομή κλειστού τύπου μικρής δυναμικότητας που να μπορεί να είναι διαχειρίσιμη και επειδή ξέρουμε τι σημαίνει υπερπληθυσμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το εκρηκτικό αυτό νούμερο και μάλιστα χωρίς ταβάνι”.

Στο ερώτημα εάν είναι διατεθειμένοι τόσο ο ίδιος όσο και το δημοτικό συμβούλιο να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας απάντησε μεταξύ άλλων: “Βεβαίως. Διότι ποιος θα βάλει τη σφραγίδα του για αυτό το οποίο εξελίσσεται. Είναι επισημοποίηση πλέον μονιμότητας πληθυσμών σε τέτοια καταπληκτικά μεγέθη μη διαχειρίσιμα”.

Ακούστε το ηχητικό:

 
Top