Για προκλητική διαστρέβλωση των λεγομένων του έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ανάρτηση Κυμπουρόπουλου που τον εγκαλούσε για τις δηλώσεις του περί αναπηρίας.Το θέμα, που εξελίχθηκε σε "γαλάζιο εμφύλιο" μεταξύ υπουργού και ευρωβουλευτή, αφορούσε την παρέλαση-παρωδία α λα Monty Pythons από 16χρονες μαθήτριες.  Ο υπουργός, στην απάντησή του μέσω facebook ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στον ίδιο τον κ. Κυμπουρόπουλο,

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρει πως είναι προφανές ότι στην δήλωσή του περί αναπηρίας αναφερόταν “σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν“.

Το όλο θέμα ξεκίνησε, μετά την παρέλαση των 10 νεαρών γυναικών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βάδισμα αλά Monty Python.
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον Μάκη Βορίδη για τη δήλωση περί «αναπήρων που δεν έχουν κατανόηση και δεν μπορείς να συνεννοηθείς», έκανε λόγο για απαράδεκτη, προσβλητική και μειωτική δήλωση, η οποία «πρέπει να αποσυρθεί».
 
Top