Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Οξύτατο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού , της βουλευτού της Ν.Δ Ζέττας Μακρή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη.

Ο καβγάς ξέσπασε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών η οποία συνεδρίαζε με θέμα την αέρια ρύπανση στην πόλη του Βόλου όταν ο κ. Αγοραστός επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας τη μομφή ότι επέλεξε να δώσει χρήματα για την αγορά μετρητών ρύπανσης σε περιφέρειες στις οποίες ο περιφερειάρχης ήταν ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη Θεσσαλία επειδή ο ίδιος προερχόταν από άλλο κόμμα.

Στην αναφορά του κ. Αγοραστού αντέδρασε έντονα ο κ. Γιαννούλης με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν τόσο και μεταξύ του κ. Αγοραστού και του κ. Γιαννούλη ενώ καβγάς ξέσπασε λίγο αργότερα μεταξύ του κ. Αγοραστού και της κ. Μακρή η οποία προεδρεύει στη συνεδρίαση. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ : Σας ξέρουμε καλά και την ανέλιξή σας και όλα, είστε προβοκάτορας κ. Γιανούλη.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Να ανακαλέσει τις ανοησίες που επανέλαβε σε μακρό χρόνο.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Δεν θα σας δώσω τη χαρά της έκφρασης του θυμού μου.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Δεν ασχολούμαι με εσάς.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Αν δεν ασχολείστε περάστε έξω!

Η προτροπή του κ. Αγοραστού στον κ. Γιαννούλη να περάσει έξω προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Μακρή η οποία ζήτησε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να σεβαστεί τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο "γαλάζιων" στελεχών αυτή τη φορά.

ΜΑΚΡΗ: Κύριε Αγοράστε σας παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την συνεδρίαση. Δεν θα πείτε εσείς ποιος θα περάσει έξω.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Τον ακούσατε, στις προβοκάτσιες του κ. Γιανούλη θα απαντήσω!

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ : Κυρία Πρόεδρε ακούτε;

ΜΑΚΡΗ: Εγώ διευθύνω τη συζήτηση δεν δίνω το λόγο στο κ. Γιανούλη. Είδατε που φτάσαμε κ. Αγοραστε ; Δεν συγκρατηθήκατε.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ : Εγώ δεν είπα κανένα χαρακτηρισμό! Δεν θα δώσω τη χαρά της έκφρασης του θυμού σε ανόητους ανθρώπους.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ : Σας αγνοώ γιατί είστε για λύπηση.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ : Όταν πουλάμε τη Μακεδονία είμαστε για λύπηση. Ούτε το όνομά του δεν έχω πει! Σας δίνω 3 λεπτά ή θα ανακαλέσει ή θα φύγω.

ΜΑΚΡΗ: κ. Αγοράστε σας παρακαλώ πολύ ηρεμήστε, ήσασταν και βουλευτής για χρόνια και έχετε εμπειρία. Το αν θα φύγετε δεν θα το αποφασίσετε εσείς.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Να ανακαλέσει για να συνεχίσω.

ΜΑΚΡΗ: Και σεις και εκείνος ξεφύγατε, κύριε περιφερειάρχη δεν είμαστε παιδιά που κακιώνουμε, θα συνεχίσετε την ομιλία σας;

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ (όρθιος) : Σοβαρευτείτε! Δεν έχουμε χρόνο να διαβάσουμε τις σημειώσεις μας; Είστε επιτροπή εδώ; Μέχρι και την πρόσκληση κάνατε λάθος.

ΜΑΚΡΗ: Αν είμαστε ή όχι επιτροπή θα το κρίνουν αυτοί που παρακολουθούν.

 
Top