Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ο ίδιος εντολή ώστε να μαζέψουν τις αφίσες του κόμματος από τους δρόμους της Αθήνας, αυτοί που τις ανήρτησαν και να μην επιβαρυνθούν οι δήμοι ή η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού αναφέρεται στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να «απαλλάξει» τους κεντρικούς δρόμους από το φαινόμενο της αφισορρύπανσης, παρατηρεί ότι το ίδιο διάστημα, οι κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες αναρτημένα banners, που «διαφήμιζαν» την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο φεστιβάλ νεολαίας του, στο Γουδί. Και ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει «εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τα εκατοντάδες banners του κόμματός του, να τα αποκαθηλώσουν, ώστε να μην επιβαρυνθούν μέσα των δήμων ή της Περιφέρειας».

Χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και στους πολίτες» και διευκρινίζει ότι δεν είναι στην πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα καθώς επιδίωξη είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού «να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 δήμων του Λεκανοπεδίου».

Επίσης αναφέρει ότι πρόσφατα απέστειλε σχετική επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία, έναντι αυτού του φαινομένου που απειλεί την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την εικόνα των πόλεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top