Πιο ταξικά τοξικό και υποτακτικό στον ευρωατλαντικό άξονα απ' το Ανώτατο Δικαστήριο υπάρχει;
Pavlos Kirkasidis: «Στο όνομα του ελληνικού λαουτζίκου»
► Αν στην απόφαση τού ΣτΕ που αφορά την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και επιδόματος θερινής άδειας των Δημοσίων Υπαλλήλων υπάρχει κάτι πιο κατάπτυστο και ελεεινό ακόμη και από την... ίδια την απόφαση, είναι το σκεπτικό της, μνημείο κοινωνικού αυτοματισμού αλλά και νεοφιλελεύθερης παράνοιας.

1. ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ καθώς, η απόφαση αυτή δείχνει να λαμβάνεται ούτε λίγο ούτε πολύ... "στο όνομα του ελληνικού λαού" και μάλιστα στου πλέον φτωχοποιημένου αφού τάχα οι δικαστές προχώρησαν στη συγκεκριμένη χύνοντας δάκρυα για το κατάντημα των υπόλοιπων εργαζομένων της χώρας οι οποίοι παίρνουν από πολύ λιγότερα έως και τίποτα.
Λέει συγκεκριμένα η Ολομέλεια του ΣτΕ στο "σκεπτικό" της:
«Ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων που κυμαίνεται από τα 780 ευρώ έως και 1.092 ευρώ, ακόμη και μετά την κατάργηση των τριών επίμαχων επιδομάτων, εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβίωναν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο».
Ακόμη όμως και αν δεχθούμε πως ένα τέτοιο σκεπτικό διέπετο έστω και από την ελάχιστη ειλικρίνεια ή αίσθηση απόδοσης δικαιοσύνης, τότε θάπρεπε τα χρήματα που «εξοικονομεί» η εθνική οικονομία από αυτές τις περικοπές να πήγαιναν σε εκείνες τις ακόμη πιο εξαθλιωμένες ομάδες της κοινωνίας. Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως μόνο εκεί δεν θα πάνε, οπότε το συγκεκριμένο σκεπτικό είναι από κάθε πλευρά ελεεινό.
2. ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ διότι εμφανίζει τους Δημοσίους Υπαλλήλους ως ένα εξ ορισμού βάρος για την εθνική Οικονομία, λέγοντας πως...
...«με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».
Άρα δηλαδή, «βάρος» για την εθνική Οικονομία ο κάθε Δ.Υ. και το συνολικό ισοζύγιο της σχέσης του με το κράτος και την κοινωνία αρνητικό για το τελευταίο. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν τους απολύετε ΟΛΟΥΣ να... πλουτίσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι ? Τους κάνετε κάποια χάρη ? Είστε τόσο πονόψυχοι ?
Το μεγαλύτερο έγκλημα συνεπώς που συντελείται (ΚΑΙ) με τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ, είναι πως τάχα γίνεται στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή για... μάς, τους «άλλους»... Ας ήταν τουλάχιστον όμως ειλικρινείς, τέτοιες αποφάσεις στην πραγματικότητα δεν λαμβάνονται ποτέ «στο όνομα» κανενός «Ελληνικού Λαού» αλλά στο όνομα ενός ...λαουτζίκου που τον έκαναν να πιστέψει πως η αιτία της εξαθλίωσής του δεν είναι το αδηφάγο κεφάλαιο και ο πιο άγριος καπιταλισμός αλλά κάποιος που μέχρι σήμερα είχε την ...τύχη να είναι λίγο λιγότερο εξαθλιωμένος από τον ίδιο.
Εντιμότατοι Δικαστές μας, κάντε μας τη χάρη και πηγαίντε στο διάολο...
 
Top