ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
ΦΑΟΥΛ! Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που ευθύνεται για την τραγωδία στο Μάτι έγινε τώρα γεν. γραμματέας Δημόσιας Τάξης...
Από τον Γιάννη Δαίδαλο. 
Νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης ανακοινώθηκε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Ο κ. Τσουβάλας, σύμφωνα με το...βιογραφικό του, την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Ποια είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια;

Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας όπως και και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, αποπέμφθηκαν το απόγευμα εκείνης της Κυριακής 5 Αυγούστου 2018 επειδή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που είχε τουλάχιστον 102 νεκρούς. Είχε προηγηθεί η παραίτηση Τόσκα από τη θέση του υπουργού...

«Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Εκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε τον Ιούλιο του 2018, μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κώνσταντίνος Τσουβάλας. Εκείνη την περίοδο όμως ο κ. Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας....
Η επιλογή της κυβέρνησης  για τη συγκεκριμένη θέση προκαλεί έκπληξη καθώς ο κ. Τσουβάλας δήλωνε υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση στο Μάτι, προκαλώντας - εκείνη την περίοδο- τα πυρά της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».
 
Top